BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİnşaatta ŞÖLEN var----

İnşaatta ŞÖLEN var

İnşaatta ŞÖLEN var
09 Mayıs 2014 - 04:21 www.finansgundem.com

Çikolata markası Şölen’in kurucusu İsmail Çoban, ilk projesi Balance Güneşli ile inşaat sektörüne girdi. Projenin yatırım bedeli 300 milyon lira

Ünlü çikolata markası Şölen’in kurucusu gayrimenkul atağına geçti. İlk proje için İstanbul’u seçen firma, Balance Gayrimenkul olarak inşaat sektörüne adım attı.

Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre 1989 yılında Gaziantep’te kurduğu Şölen markası ile önemli başarılara imza attıklarını belirten Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, buradan aldıklarını güçle yeni sektörlere girdiklerini belirtti.

Bu kapsamda inşaat sektöründeki ilk projesi Balance Güneşli’yi Basın Ekspres’te gerçekleştirdiklerini söyleyen Çoban, “Bu bölgeyi seçmemizdeki en önemli neden Merkezi İş Alanı olarak ön plana çıkması oldu. Burası, Levent, Maslak aksı gibi olacak” dedi.
İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki iddialarını Balance Güneşli ile çok net bir şekilde ortaya koyacaklarını ifade eden Çoban, sektörün önemli Oyuncularından biri olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bugüne kadar iş dünyasında elde ettikleri güvenilirlik ve istikrardan güç alarak bu işe giriştiklerini ifade eden İsmail Çoban, “Balance Gayrimenkul ile yolculuğumuza İstanbul’dan başladık. Projemizde önemli firmalarla işbirliği içinde çalışıyoruz. Avcı Mimarlık’ın tasarladığı, Erkiz Mühendislik firmamızın inşasını üstlendiği Balance Güneşli’de Servotel, projenin geliştirilmesine destek oluyor” diye konuştu.

İKİNCİ ETAP GELECEK 

Projenin maliyetinin 270 ile 300 milyon lira arasında olacağını belirten Çoban, 17 dönüm arazi üzerine yapılacak olan Balance Güneşli’nin toplam inşaat alanının 83 bin metrekare olacağını belirterek, “2014 yılı içinde, birinci etabın yanında bulunan 16 dönümlük arazi de projeye dahil edilerek, ikinci etap çalışmaları da başlayacak” dedi.

LOFT OFİSLER TASARLADI

118 plaza ve cadde ofis, 140 ev ve loft ofisin yanı sıra 43 mağazanın yer aldığı proje, toplam 301 bağımsız bölümden oluşuyor. Projenin hedef kitle odağında Anadolu’da ve bölgede yaşayan veya iş yapan işadamları, çalışan gençler ile serbest meslek çalışanları bulunuyor.
Cadde ofisler 40 ile 258 metrekare, plaza ve cadde ofisler 159 ile 1.692 metrekare, ev ve loft ofisler ise 76 ile 178 metrekare arasında değişiyor. Ofis ve konutların metrekare fiyatı ise 5.360 TL’den başlıyor.

2015’İN SONUNDA TESLİM EDECEK

Balance Güneşli, İstanbul’un yeni ticaret merkezi olarak konumlanan Basın Ekspres Caddesi üzerinde yer alıyor. Projenin ana girişinin bulunduğu Taşocağı Caddesi ise TEM karayoluna ulaşımı kolaylaştırıyor. E-5, TEM ve sahil yollarını birbirine bağlayan bir konumda bulunan Balance Güneşli, çevrede inşaatı süren metronun yanı sıra, metrobüs durakları, Atatürk Havalimanı, 3. havalimanına bağlantı yolu ile dikkat çekiyor. Projenin 2015 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)