BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİnşaatlara havadan 'drone' şartı getirildi ----

İnşaatlara havadan 'drone' şartı getirildi

İnşaatlara havadan 'drone' şartı getirildi
31 Mayıs 2015 - 07:57 www.finansgundem.com

TOKİ Başkanı Ergün Turan "Google'dan bakarak olmuyor" dedi

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin çalışmalarında drone olarak bilinen ve genel adı multikopter olan araçları kullandıklarını belirterek konut yapılacak alanları havadan incelediklerini söyledi. Turan, idarenin konut projelerini yaparken teknolojik imkânlardan da yararlandığını belirterek TOKİ’ye ait 2 adet multikopter olduğunu, tüm projelerde bunları kullandıklarını söyledi.
 
Turan, mimari çalışan ofisler ile proje şirketlerinden de multikopter çekimi istediklerini aktarırken, “Ankara’da ya da İstanbul’da oturarak olmuyor. Google’dan bakmakla da olmuyor. Bize proje getirirken bu çekimi istiyoruz. Proje şirketlerinin şartnamelerine drone şartı getirdik. Görmeden karar vermiyoruz. O projenin çevreyle etkileşimini, arazideki konumunu görmek lazım. Şehirle uyumu nedir, dağla uyumu nedir? Bütün projelerimizde bu sistemi oturttuk” dedi.
 
79 ŞANTİYE VAR
 
Turan, bir projenin çevresiyle uyumunun siluete yansımasının önemli olduğunu kaydederek “Projemizin o şehre ne katacağını ve ne götüreceğini en iyi anlama yolu, o alanı görüntülemek. Alanın, şehrin kimliğiyle uyumunu anlayabilmek için multikopter dediğimiz aletlerle alanın çeşitli yüksekliklerden fotoğrafları alınıyor. Bu, size, çevresiyle etkileşimi görme imkânı sağlıyor. En basitinden planlarda yer almayan birtakım dere yatakları, yollar varsa bunlarla ilgili alanı değerlendirme fırsatı tanıyor. Yine bu cihazlarla alanın topografyası hakkında detaylı bilgi edinmek mümkün oluyor” diye konuştu.
 
Turan, şu anda 79 aktif ve açık şantiyeleri olduğunu, bunların hepsinde drone kullandıklarını sözlerine ekledi. (Habertürk)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)