BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİnşaat şirketinin önüne dev sıçanlar konuldu----

İnşaat şirketinin önüne dev sıçanlar konuldu

İnşaat şirketinin önüne dev sıçanlar konuldu
29 Aralık 2019 - 05:45 www.finansgundem.com

ABD’de emek ihlallerine dikkat çekme eylemi: İnşaat şirketinin önüne dev sıçanlar konuldu

ABD’de sendikalar işçi ve işveren arasındaki anlaşmazlıklara dikkat çekmek için şirket ofislerinin önüne devasa sıçan balonları yerleştirdi. Şişme fareler ilk kez 30 yıl önce Chicago’da bir sendika tarafından kullanılmıştı.
Sendika idarecilerinden Justice Favor, “Bu sembolü adaletsizliği göstermek için kullanıyoruz” dedi. 

İşçileri temsilen bir inşaat şirketinin Manhattan’daki ofisinin önüne devasa fare balonu koyan sendika, şirketi inşaat işçilerine sendika dışındakilerin aldığı ücreti ödemekle suçluyor. 

AFP’ye konuşan 37 yaşındaki Favor, “İnsanlar durup, ne olduğunu öğrenmek istiyor. Bu farkındalık yaratmak açısından harika bir araç” dedi. 

Devasa fare balonlar, ilk kez 30 yıl önce Chicago’da kullanılmasının ardından 1990’ların sonunda New York sokaklarında aşina hale gelmişti. “Uyuz sıçan” olarak bilinen sembolün bir Twitter hesabı da var ve The Sopranos dizisinin bir bölümünde de kullanılmıştı. 

AFP’nin aktardığına göre yoldan geçenlerin hepsi şişme sıçanların ne anlama geldiğini bilmediğinden sendikalı işçiler kaldırımda bekleyerek yaşanan sıkıntılara dair bilgi veriyor. 

Sendika lideri Mike Hellstrom, çirkin sıçanların “sömürünün nasıl göründüğünü doğru biçimde tasvir ettiğini” belirtiyor. 

Bu yılın başında Ulusal Çalışma İlişkileri Kurumu (NLRB), sendikanın New York’ta devasa fareyi sergilemesini engellemek için mahkemeye gitmişti. Yargıç sendikanın yanında yer alarak eylemin anayasa çerçevesinde ve fikir özgürlüğü kapsamında olduğunu söylemişti. 

Sendika avukatı davaya yönelik, “Saldırgan biçimde hala bu sembolü mahkum etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)