BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'nin sorunu kamu borcu----

İngiltere'nin sorunu kamu borcu

İngiltere'nin sorunu kamu borcu
09 Haziran 2015 - 05:20 www.finansgundem.com

İngiltere'nin güçlü büyümesini sürdürüceği belirtilen Moody's açıklamasında ülkenin yüksek orandaki borcuna dikkat çekildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'nin güçlü ekonomik büyümesini sürdüreceği kaydedildi.

Kredi derecelendirme kuruluşunun resmi sitesinden yapılan değerlendirmede, "İngiltere'nin gelecek dönemde güçlü ekonomik büyümesini sürdüreceği, buna rağmen ülkenin yüksek borç yükünün ise 2017'den önce düşüşe geçmesi ihtimalinin olmadığı" ifade edildi.

Açıklamada, "İngiltere'nin ekonomik büyümesinin 2015-2016 yıllarında güçlü olmaya devam etmesi olası. Fakat ülkenin yüksek borç yükü kilit zayıflık olarak devam ediyor" denildi.

Moody's'in Kıdemli Kredi Sorumlusu Kathrin Muehlbronner, İngiliz ekonomisinin 2015 yılında yüzde 2,7, 2016 yılında ise yüzde 2,4 büyümesinin beklendiğini belirterek, "İngiltere'nin ekonomik büyüme modeli göreli dengesizliğini sürdürüyor; ihracat ve imalat durgunluğunu korurken, büyüme daha çok hizmet sektöründeki iç talep tarafından destekleniyor" yorumunu yaptı.

Değerlendirmede, İngiltere'de hane halkının yüksek orandaki borçlanmasını devam etmesinin hane halkı ve bankaların konut fiyatlarındaki olası fiyat artışlarına ya da faiz oranlarındaki ani bir artışa karşı hassasiyetini artırdığı kaydedildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)