BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'nin normalleşme yol haritası----

İngiltere'nin normalleşme yol haritası

İngiltere'nin normalleşme yol haritası
10 Mayıs 2020 - 22:10 www.finansgundem.com

Avrupa'da Kovid-19'un en fazla can aldığı İngiltere'de, salgınla mücadelede bundan sonra izlenecek yol haritası açıklandı.

Ulusa seslenen Başbakan Boris Johnson, öncelikle 'evde kal' çağrılarına ve sosyal mesafe gibi tavsiyelere uyan halkına teşekkür etti. Johnson "Tavsiyelere uyulmasaydı yarım milyon insanımızı kaybetmiş olacaktık" dedi.

Johnson hükümetinin açıkladığı planda, 'Evde Kal' sloganının 'Teyakkuzda Ol' olarak değiştirilmesi kafaları karıştırdı ve net olmamasından dolayı bazı kesimlerce eleştirildi.

"Kuralların gevşetilmesi bilimsel göstergelere bağlı"

Hazırlanan yol haritasının, bilimsel veriler ışığında, salgınla ilgili hedeflenen rakamlara ulaşılmasına bağlı olduğunun altını çizen Johnson, ilk tepe noktasının atlatıldığını fakat "dağdan inmenin çıkmaktan daha zor olduğu" benzetmesini yaparak, rakamlarda yükselme olması halinde, esneme politikasında frene basmaktan çekinmeyeceklerini de ifade etti.

Başbakan, her ne kadar ekonomik kaygıların öncelikleri olmadığını ifade etse de ilk olarak çalışanlarla ilgili kuralların gevşetileceğini söyledi. Buna göre; evden çalışması mümkün olmayan, fabrika personeli gibi fiziksel işlerde çalışanlar pazartesinden itibaren iş başı yapabilecek. İşe dönecek olanlardan toplu ulaşım araçlarını kullanmamaları istendi. Bunun yerine özel araç, bisiklet veya yürüyerek işe gitmeleri tavsiye edildi. İşe gitmek için toplu ulaşımdan başka seçeneği olmayanlar için bir çözüm önerisi sunulmadı.

İki hafta sonra gelinen noktanın tekrar değerlendirileceğini belirten Johnson, koşullar el verdiği takdirde 1 Haziran'dan itibaren ana sınıfı, ilkokul 1 ve son sınıflar ile orta öğretim son sınıfların ders başı yapabileceğini duyurdu.

İngiliz lider, hava yolu ile ülkeye gelen yolcuların karantinaya alınmasının da gündemde olduğunu aktardı.

Johnson hükümetinin normalleşme süreci için hazırladığı aşamalar şöyle:

11 Mayıs: Evden çalışma imkanı olmayanlar işe dönebilecek

13 Mayıs: Sınırsız egzersiz yapılabilecek, aynı evde yaşayanlar parklarda vakit geçirebilecek

1 Haziran: Okullar kısmen eğitime başlayacak

Temmuz: Restoran ve kafe gibi hizmet sektöründeki bazı iş yerleri kısmen açılacak

5 kademeli uyarı sistemi belirleyici olacak

İngiltere'de salgında hangi aşamada olunduğu 5 kademeli uyarı sistemine göre belirlenecek. 1'inci basamağın salgının ortadan kalktığını gösterdiği "Covid Uyarı Sistemi" skalasında 5'inci basamak ise en kritik dönem olarak tarif ediliyor. Başbakan Johnson, bugün gelinen noktada, ülkesinin 3 ila 4'üncü basamakta olduğunu söyledi.

O ülkede bayramda sokağa çıkma yasağı ilan edildi

AB'den Almanya'ya hukuki süreç uyarısı

Fransa'da hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bin 380 oldu

İngiltere'de korona virüs 269 can daha aldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)