BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere’nin KDV indirimi hesabı piyasaya uymadı----

İngiltere’nin KDV indirimi hesabı piyasaya uymadı

İngiltere’nin KDV indirimi hesabı piyasaya uymadı
03 Eylül 2020 - 15:15 www.finansgundem.com

Korona virüs önlemleri kapsamında konaklama ve yeme içme sektöründe KDV’yi geçici bir süre %20’de %5’e indiren İngiltere enflasyonun yükselmesine engel olamadı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı, restoran ve otellerin hükümetin KDV indirimini müşterilere aktarmak yerine artan maliyetleri karşılamak için cebe indirdiği için enflasyonun önümüzdeki aylarda beklenenden yüksek olacağını söyledi.

Banka konaklama sektöründe KDV’lerin geçici olarak %20’den %5’e indirilmesi ve dışarda yemek yemeyi teşvik eden restoranlar indirimleri kampanyalarıyla geçen ay tüketici fiyatlarının yüzde 0,3 oranında düşeceğini öngörmüştü.

Ancak The Times’ın haberine göre Andrew Bailey, İngiltere Kraliyet Hazinesi’nin seçilmiş komitesine yaptığı açıklamada enflasyonun "muhtemelen negatif gitmeyeceğini, en iyi tahminin bu olduğunu" söyledi. Bailey KDV kesintisi sonrasında oluşan verilerin bir ay önce düşünüldüğünden daha zayıf olduğunu belirtti. BoE Başkanı’na göre bu durumun nedeninin insanların KDV indirimleriyle artan maliyetleri absorbe ediyor olması.

Bankanın Ağustos ayı tahminlerinden sonra yayınlanan resmi rakamlara göre, yıllık enflasyon Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde Haziran ayında yüzde 0,6'dan yüzde 1'e yükseldi. Akaryakıt ve petrol fiyatları beklenenden daha hızlı bir şekilde arttı ve bu da fiyatların yükselmesinde etkili oldu.

İngiltere Maliye Bakanı 8 Temmuz'da yaptığı yaz açıklamasında turizm ve konaklama sektörlerine yönelik KDV'yi 12 Ocak'a kadar 4,1 milyar sterlinlik bir maliyetle indirdiğini açıklamıştı. Pazartesi günü sona eren restoran kampanyalarının da 400 milyon sterline mal olduğu tahmin edilmekte. BoE, indirimlerin iletilmesiyle birlikte iki politikanın üçüncü çeyrekte enflasyonu toplam 0,7 puan düşürmesini bekliyordu. Bunun yerine restoranlar ve oteller korona virüs güvenlik düzenlemelerinin oluşturduğu yüksek maliyetleri telafi etmek için söz konusu politikaları kullanmış gibi gözüküyor.

Diğer sektörlerdeki şirketler de fiyatları şimdiden artırıyorlar. İngiltere’deki üreticilerle bu hafta yapılan bir anket, kısmen bozulmuş tedarik zincirlerinin bir sonucu olarak girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu ve bu maliyetlerin bir kısmının daha yüksek satış fiyatlarında aktarıldığını ortaya koydu. Ülkede gayrimenkul fiyatları da beklenenden hızlı biçimde yükseliyor.

İngiltere emlak piyasasında tarihi yükseliş

 

Parasal genişleme programı genişletilebilir

Kısa vadeli enflasyonun beklenenin üzerinde olmasına rağmen BoE Başkanı, "enflasyon beklentilerinin oldukça istikrarlı olduğundan" emin olduğunu ve insanların uzun vadeli fiyatların normalden fazla artmasını beklediğine dair hiçbir işaret olmadığını söyledi.

Banka parasal genişleme programı kapsamında haftada 4,5 milyar sterlin tahvil satın alıyor, ancak bu satın alma oranı ihtiyaç halinde haftalık 13,5 milyar sterline geri dönebilir. BoE’nin 745 milyar sterlinlik parasal genişleme stoku bulunuyor.

BoE Başkanı: Cephanemiz bitmedi

 

ABD ve İngiltere ekonomisinde kredi krizi

 

Merkez Bankası döviz rezervi azalmaya devam ediyor

 

İngiltere uçurumun kenarında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)