BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİngiltere’nin finansal düzenleyicisi bonus ödemelerini kaldırıyor----

İngiltere’nin finansal düzenleyicisi bonus ödemelerini kaldırıyor

İngiltere’nin finansal düzenleyicisi bonus ödemelerini kaldırıyor
08 Ekim 2021 - 15:17 www.finansgundem.com

İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) kapsamlı bir ücret reformuyla, çalışanlarına yaptığı bonus ödemelerini durdurma kararı almayı planlıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) yaklaşık 4,200 çalışanı için bonus ödemeleri kaldırmayı planlıyor. FCA ücret politikasını radikal bir şekilde yeniden yapılandırıyor. Çalışanlara yapılacak değişikliklerle ilgili yapılan açıklamada, düzenleyici tüm FCA çalışanlarının yılda bir kez bonus ödeme aldığı mevcut yapıdan bahsetti ve çalışanların yılda bir kez yapılan ödemeyi almak için sıra dışı bir performans göstermesinin beklenmediğini söyledi.

Financial News’in haberine göre FCA CEO’su Nikhil Rathi, “bu tür bonus ödemelerin çalışanların performansını tetiklemekte etkili olmadığından endişe ediyoruz. Özellikle de birçok hedef ve sonuç bir yıldan uzun süreliyken” dedi. Açıklamasında büyük bonus ödemelerinin düzenleyiciye yönelik güveni de sarsabileceğini ekledi. Rathi aynı zamanda düzenleyicinin içerde, denetlediği şirketlere kıyasla daha farklı bir standart uyguladığını söyledi.

CEO, “iki bağımsız araştırmanın sonucunda oldukça yavaş hareket ettiğimiz ve yeterli yaratıcılığı gösteremediğimiz, tüketicilerin zarar görmesini engellemek için etkin olamadığımız ortaya çıktı. Bunun ardından bu ödemeleri haklı çıkarmamız zorlaştı” dedi. Devamında, “bu durum özellikle de bonus ödemelerinin çalışanların büyük bölümüne yapıldığı ve yalnızca üstün performans gösterenlere yapılmadığı göz önünde bulundurulduğunda dikkat çekici” ifadelerini kullandı.

Çalışanların yılda bir kez aldığı bonus ödemelerini kesme hamlesi, çalışanların korktuğundan daha ağır bir sonuç oldu. İlk aşamada planlar dört kademeli bir performans değerlendirme sistemi getirilmesine yönelikti. Daha sonra bonus ödemeleri yıl sonunda en üst iki kademede değerlendirilen çalışanlara verilecekti. Bu hamle aynı zamanda FCA çalışanlarının moralinin de oldukça düşük olduğu bir dönemde gerçekleşti.

FCA çalışanları, kurumun Canary Wharf’ta yer alan binasından, yeni binasına geçişe adapte olmakta zorlanmıştı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre korona virüs pandemisinin başlamasıyla ortaya çıkan uyum yükümlülükleri ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması da düzenleyici kurumun üzerinde baskı yaratmıştı. 2020’nin ekim ayında göreve başlayan Rathi, değişimleri de beraberinde getirdi. Bunlar arasında üst düzey çalışanlar arasında gönüllü emeklilikler ve yeni personel alımı da yer aldı.

FCA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Charles Randell, “neredeyse tüm çalışanlara” bonus ödemesi yapmanın kurumun “hedeflerine ulaşmasına ve beklentileri karşılamasına katkıda bulunmadığını” söyledi.

Düzenleyici bunun yerine iyi performans gösteren çalışanlar için yeni maaş standartlarının getirileceğini açıkladı. Korona virüs krizinin FCA’nın “adapte olabilen, inovatif ve etkin bir düzenleyici” olması gerekliliğini gösterdiğini söyleyen Rathi, planlanan düzenlemenin “tasarruf amaçlı olmadığını” açıkladı.

Dev İngiliz bankasından kara para aklama itirafı

 

Deloitte’a soruşturma: Geç gelen rapor yatırımcıyı yanılttı

 

Eski şerif, yönettiği hapishaneye tutuklu olarak girdi. Hapishaneyi övdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)