BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİngiltere’nin en pahalı evi 276 milyon dolara satılmıştı, 277 milyon dolar da tadilata harcanıyor----

İngiltere’nin en pahalı evi 276 milyon dolara satılmıştı, 277 milyon dolar da tadilata harcanıyor

İngiltere’nin en pahalı evi 276 milyon dolara satılmıştı, 277 milyon dolar da tadilata harcanıyor
20 Nisan 2021 - 10:15 www.finansgundem.com

Hong Kong'lu bir milyarder, geçen yıl Londra'nın en pahalı evi için 276 milyon dolar ödedi. Şimdi, onu yenilemek için 277 milyon dolar daha harcamayı planlıyor.

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hong Kong'lu milyarder Cheung Chung Kiu, Hyde Park'a bakan 45 odalı bir malikaneye kabaca 276 milyon dolar ödeyerek Londra'nın emlak rekorunu kırarak en pahalı evini satın almıştı .

Milyarderin aldığı evi yenilemek için aşağı yukarı aynı miktarı harcamayı planladığı bildirildi.

Cheung, Knightsbridge'deki 2-8A Rutland Kapısı'ndaki 62.000 metrekarelik konağın kapsamlı bir şekilde yenilenmesi için Westminster Şehir Konseyi'ne planlar sundu. Yenileme hakkında bilgi paylaşan bir web sitesine göre, ev "büyük ölçüde harap durumda" ve "oturmaya başlamadan önce kapsamlı yenileme" gerektiriyor.

Uzmanlar Sunday Times'a Cheung'un önerdiği tadilatların 200 milyon İngiliz sterlini veya yaklaşık 276 milyon dolara mal olabileceğini söyledi - bu, geçen yıl özel aile ofisi aracılığıyla ev için ödediği fiyattan biraz daha yüksek. Yenileme projesinin bir sözcüsü bu hikaye için yorum yapmayı reddetti.

Mayfair'deki Wetherell emlak ajansı başkanı Peter Wetherell, Insider'a yaptığı açıklamada, 2-8A Rutland Gate'in "310 milyon sterlin ila 500 milyon sterlin" arasında herhangi bir değere sahip olabileceğini söyledi."

Net değerinin 1 milyar dolardan fazla olduğu tahmin edilen bir Hong Kong gayrimenkul yatırımcısı olan Cheung, evi Suudi Arabistan’ın merhum veliahtı Nayef bin Abdülaziz'in arazisinden satın aldı. 2-8A Rutland Kapısı ,  45 odalı büyük bir binada birleştirilmeden önce aslen dört evdi. Geniş rezidans , Londra'nın merkezinde lüks bir mahalle olan Knightsbridge’deki Hyde Park'a bakıyor. Bir zamanlar 300 milyon sterlin olarak satışa çıkmıştı. 

Sözcüsü o sırada The Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada Cheung, mülkü Ocak 2020'de satın aldığında, malikanede kendisinin mi yaşayacağına yoksa binayı apartmana mı çevireceğine henüz karar vermemişti . Ancak Rutland Gate yenileme web sitesine göre, mülkün artık Londra'daki yeni sahiplerinin aile evi olması amaçlanıyor.

Web sitesine göre, ev için öneriler, binanın cephesinin parçalarının değiştirilmesi, onarılması ve yıkılmasını içeriyor. Ev sahibi ayrıca iç yerleşimleri değiştirmek, dördüncü ve beşinci katları yıkıp yeniden şekillendirmek, bodrum katını kazmak ve binanın toplam yüksekliğine yaklaşık 11 fit eklemek istiyor.

Belediye meclisinin onayını bekleyen inşaat 2021'in dördüncü çeyreğinde başlayacak ve aile 2025'in başlarında taşınacak. Cheung'un şirketinin bir sözcüsü, Insider'ın bu hikaye için yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Bloomberg'e göre, Cheung'un kişisel ve aile hayatı söz konusu olduğunda, radarın altında kalmasıyla tanınır. Gayrimenkul alımları ise sık sık manşetlere taşınıyor.

2015 yılında, Hong Kong'un özel Peak mahallesindeki bir arazi parçasına 656 milyon dolar harcadı. Ve 2017 yılında, şirketi CC Land Holdings, Londra'nın merkezinde "Cheesegrater" olarak bilinen 740 metrelik bir gökdelen olan Leandenhall Building’i satın aldı. 

Cheung, son zamanlarda Londra'da mülk alan tek Hong Kong'lu değil. Bill Bostock'un Insider için bildirdiği gibi, Hong Kong sakinleri, Çin'in geçen yaz Hong Kong'a yeni bir ulusal güvenlik yasası koymasından bu yana Birleşik Krallık'ın başkentindeki lüks gayrimenkulleri kapmak için acele ediyorlar. 

Wetherell'e göre, nadir görülen bir durumda, 100 milyon sterlin (139 milyon dolar) veya daha yüksek fiyatlı evler Londra'da giderek daha yaygın hale geliyor ve Wetherell'e göre "milyarder alıcılar için giga-prime pazarı" yaratıyor. Londra'nın merkezinde inşa edilmiş veya geliştirilmekte olan yaklaşık 20 evin şu anda yaklaşık 100 milyon sterlin değerinde olduğunu söyledi.

Wetherell ajansının yakın tarihli bir raporunda, "Milyarderler Londra'da ödül evleri sahibi olmayı seviyorlar çünkü bu imajlarına iyi geliyor. Ayrıca Londra'yı da seviyorlar çünkü her on yılda emlak fiyatları artıyor, dolayısıyla mülk varlıklarının değeri artıyor" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)