BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere’nin en çok şube kapatan bankası----

İngiltere’nin en çok şube kapatan bankası

İngiltere’nin en çok şube kapatan bankası
10 Kasım 2021 - 17:18 www.finansgundem.com

Bu yıl 63 şubesini kapatan Barclays 2022’nin ilk dönemlerinde iki şubesini daha kapatacağını açıkladı. İngiltere Finansal Düzenleme Otoritesi (FCA) ise 2021’in nisan ve haziran ayları arasında 267 şube kapandığını açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere bankacı Barclays’den yapılan açıklamada, bu yıl kapanan 63 banka şubesine ek olarak 2022 yılının ilk dönemlerinde iki şubenin daha kapatılacağı söylendi. İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) da büyük bankaların şube sayısının 2021’in nisan ve haziran ayları arasında 267 azaldığını açıkladı. İngiltere’de açık banka şubesi sayısı 5,599 oldu.

Ancak Barclays’in açıklamasının yanı sıra, diğer bankalar da şube kapatmaya devam etmeyi planlıyor. Barclays’in Daventry’de bulunan şubesi 2 Şubat’ta kapatılacak. Towcester’daki şubenin kapatılması için ise 8 Şubat tarihi açıklandı. Bankadan yapılan açıklamada, müşterilerin “banka şubelerine alternatif hizmetleri giderek daha fazla kullandığı” gerekçesiyle şube kapatma kararı alındığı söylendi. Banka Daventry’deki şubesinin kullanıcı sayısının yalnızca 123 olduğunu, Towcester’da ise 84 aktif müşterinin bulunduğunu söyledi.

Barclays geçtiğimiz yılın aralık ayında şube kapatma kararını açıklamış ve 2021’in ilk üç ayında 63 şubesini kapatmıştı. Which tarafından yapılan analize göre Barclays 2021’in sonuna kadar 650 şubesini kapatmayı planlıyor.

Bu şekilde Banka şube ağını en çok küçülten kurum olacak. Banka şubelerinin kapanması nakde erişim sağlamaya çalışan birçok kişi için sorun yaratacak. FCA’nın yakın zamanda yayınladığı veriler, İngiltere’deki bankacılık müşterilerinin büyük çoğunluğunun nakde kolay erişim imkanına sahip olduğunu gösterse de, ülke çapında farklılıklar olabiliyor.

Örneğin finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre İngiltere’nin kırsal kesimlerinde yaşayanların %77,3’ü nakde erişim sağlayabilecekleri noktalara yaklaşık 2 km mesafede. Şehirde yaşayanlardaysa bu oran %99,7.

Nakde erişim sağlayan noktalar arasında banka şubeleri, ATM’ler, posta ofisleri bulunuyor. İngiltere nüfusunun %60,1’i bir banka şubesine yaklaşık 2 km uzaklıkta. Banka şubelerine yaklaşık 5 km mesafede bulunanların oranı ise son üç ayda %88’den %87,5’e düştü. İngiltere’nin kırsal alanlarında yaşayanların bazıları bir banka şubesine ulaşmak için uzun bir yolculuğa ihtiyaç duyuyor. Bu yılın ilk dönemlerinde Which tarafından 2 bin kişinin katılımıyla yapılan anket çalışmasında her beş kişiden üçünün pandemi döneminde nakde ya da banka şubesine erişimde sorun yaşadığı ortaya çıktı.

Şubeler kapanırken nisan ve haziran ayları arasında nakit erişim noktası sayısı 59,903’ten 60,277’ye çıktı.

Enflasyon döneminde doğru yatırımın sırları

 

KPMG’ye 15 milyon sterlinlik tazminat şoku

 

Bankaların açıklanan 2021 yılı Ocak-Eylül dönemi bilançoları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)