BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİngiltere’nin cinsiyet eşitsizliği raporu yanılttı----

İngiltere’nin cinsiyet eşitsizliği raporu yanılttı

İngiltere’nin cinsiyet eşitsizliği raporu yanılttı
01 Mart 2021 - 18:03 www.finansgundem.com

Finansal hizmetler sektöründe çalışan üst düzey kadın yöneticiler, birçoğu yönetici pozisyonunda olmayan erkek çalışanlardan %66 daha az kazanıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin en büyük finansal hizmet şirketlerindeki kadın yöneticiler, yeni bir araştırmaya göre erkeklerden üçte iki oranında daha az maaş alıyor. Yapılan araştırmanın sonucunda finans sektöründe üst düzey pozisyonlarda kadın ve erkek çalışanlar arasında hala varlığını koruyan ücret eşitsizliği dikkat çekti.

Hukuk şirketi Fox & Partners tarafından yürütülen araştırmanın sonuçlarına göre finansal hizmet şirketlerinde kadın yöneticilerin ortalama maaşı 247,100 sterlin seviyesindeyken, erkek yöneticilerin maaş ortalamasının 722,300 sterlin olduğu görüldü. Aradaki fark ise %66 seviyesinde.

The Guardian’ın haberine göre, FTSE 100 ve 250 hisse endekslerinde listelenen şirketlerdeki dikkat çekici ücret eşitsizliği, kadınların üst düzey, daha yüksek maaşlı yönetici pozisyonlarına alınmasının halen oldukça yavaş işleyen bir süreç olduğunu gözler önüne serdi.

Kadın şirket direktörlerinin büyük bir bölümü (%87), araştırmaya göre yönetici pozisyonlarında yer almıyor. Bu pozisyonlar ise yönetici pozisyonlarına göre daha az maaş alıyor ve daha az sorumluluk içeriyor.

Araştırmanın sonuçları, İngiltere hükümetinin talebiyle hazırlanan Hampton-Alexander raporundan yalnızca bir kaç gün sonra ortaya çıktı. Hükümet desteğiyle hazırlanan raporda ise İngiltere’nin en büyük 350 şirketinde yönetim kurulu koltuklarının üçte birinden fazlasını kadınların doldurduğu söylenmişti.

Ancak erkekler şirketlerin en üst pozisyonlarında ağırlıklarını koruyor. Fox & Partners’ın araştırması şirketlerin yalnızca yönetim kurullarında eşitliği sağlamak için kadınlara yönetici pozisyonlarının dışında üst düzey pozisyonlar verdiğini de ortaya koydu.

Deutsche Bank şirketleri iflasa sürükledi

 

HSBC üst düzey yöneticilerini Avrupa’ya taşıyor

 

İngiltere'nin Brexit kıskacından kurtuluşu fintek yatırımları mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)