BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere’nin büyümesi yavaşladı----

İngiltere’nin büyümesi yavaşladı

İngiltere’nin büyümesi yavaşladı
24 Ekim 2014 - 12:04 www.finansgundem.com

İngiltere’nin büyümesi, Euro Bölgesi’ndeki gerilemenin toparlanmaya tehdit oluşturması ile 3. çeyrekte yavaşlama gösterdi

İngiltere’nin büyümesi, Euro Bölgesi’ndeki gerilemenin ardında ekonomik toparlanmaya yönelik tehditlerin artması ile 3. çeyrekte yavaşlama gösterdi.

İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu'nun yaptığı açıklamaya göre yurtiçi hasıla büyümesi Temmuz-Eylül döneminde yüzde 0.7 yükseldi. İkinci çeyrekte büyümede yüzde 0.9 artış kaydedilmişti. Bloomber News anketine katılan 36 ekonomist veri ile paralel olarak büyümenin yüzde 0.7 olacağı yönünde görüş bildiriyordu. Ekonominin en büyük bölümü olan hizmet sektöründeki büyüme yüzde 1.1'den yüzde 0.7'ye geriledi.

Ekonomideki yavaşlama İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika yapıcılarının İngiltere'nin en büyük ticaret ortağı Euro Bölgesi'ndeki zayıflıktan endişe duydukları bir dönemde gerçekleşti. Bu ay açıklanan veriler imalat sanayinin ve hizmet sektörünün Eylül ayında durağanlaştığını gösterdi. BOE'nin baş ekonomisti Andy Haldane geçtiğimiz hafta küresel ekonomi ile ilgili daha karamsar olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)