BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den yeni 'Türkiye' kararı----

İngiltere'den yeni 'Türkiye' kararı

İngiltere'den yeni 'Türkiye' kararı
07 Ekim 2021 - 21:22 www.finansgundem.com

İngiltere, Türkiye'de korona aşısı olanları da 10 gün ev karantinadan muaf tutma kararı aldı

Türkiye'yi 22 Eylül'de "seyahat edilebilir ülkeler" arasına alan İngiltere, buna rağmen Türkiye'de aşı olanlar için 10 günlük ev karantinasını zorunlu tutmuştu. Yeni karara göre İngiltere, onayladığı Kovid-19 aşılarını ülkemizde yaptıranları da 10 gün ev karantinasından muaf tutma kararı aldı.

İngiltere, onayladığı yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşılarını Türkiye'de yaptıranları 10 gün ev karantinasından muaf tutma kararı aldı. Ulaştırma Bakanlığının güncellediği yeni seyahat listesine göre, Türkiye, Gana ve Hindistan dahil 37 ülke, İngiltere'ye seyahat için onaylanmış Kovid-19 aşı belgesine sahip ülke ve bölgeler listesine eklendi.

ÇİFT DOZ AŞILILAR, 10 GÜN EV KARANTİNASINDAN MUAF TUTULACAK

Buna göre, tam aşılanmış sayılabilmek için İngiltere'ye gelmeden en az 14 gün önce Oxford/AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna ve Janssen aşılarından herhangi birinin çift dozunun yaptırılmış olması gerekiyor. Söz konusu değişiklik, 11 Ekim pazartesi günü İngiltere saatiyle 04.00'ten itibaren yürürlüğe girecek. Böylelikle, bu ülkelerden İngiltere'ye gelen çift doz aşılılar 10 gün ev karantinasından muaf tutulacak.

KIRMIZI LİSTEDEKİ ÜLKE SAYISI 7'YE DÜŞTÜ

Bakanlık son güncellemeyle ayrıca, 10 gün otel karantinasının zorunlu tutulduğu ve 54 ülkenin bulunduğu kırmızı listeden 47 ülkeyi çıkararak, listeyi 7 ülkeyle sınırlı tuttu. Panama, Kolombiya, Venezuela, Peru, Ekvador, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti kırmızı listede kalmaya devam etti.

KIRMIZI LİSTEDEKİ ÜLKELER KARANTİNA KURALI HALA GEÇERLİ

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin, bedelini kendileri ödeyerek 10 gün havalimanı yakınlarındaki otellerde kalmaları gerekiyor. Seyahat listesinde 5 Ağustos'ta yapılan güncellemeye göre, daha önce 1750 sterlin ödenen zorunlu otel karantinası ücretleri ise 12 Ağustos itibarıyla 2 bin 285 sterline çıkarılmıştı.

İngiltere, Kovid-19 önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye'yi 17 Eylül'de seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarmıştı.

İngiltere'de akaryakıt krizi devam ediyor

 

İngiltere’de konut fiyatları 14 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)