BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere'den virüs indirimi----

İngiltere'den virüs indirimi

İngiltere'den virüs indirimi
02 Mart 2020 - 15:00 www.finansgundem.com

Pahtheon Macroeconomics, ekonomiyi korona virüsün etkilerinden korumak için tedbirler alacağını duyuran İngiltere Merkez Bankası'nın bu ay içinde faiz indirimine gidebileceğini bildirdi

BoE yaptığı açıklamada, "Finansal ve parasal istikrarı korumak için gerekli tüm tedbirleri almak üzere Britanya Maliye Bakanlığı ve uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Pantheon Macroeconomics yaptığı değerlendirmede, BoE'nin bu ay gösterge faizi yüzde 0,75'ten 0,50'ye indirmesini beklediklerini belirtirken, faiz indiriminin 26 Mart'ta yapılacak BoE PPK toplantısından önce gerçekleşmesi olasılığını dışlamadıklarını da vurguladı.
Yapılan değerlendirmede, BoE'nin yapacağı bir faiz indiriminde bunun geçici bir tedbir olduğunu ve virüsle ilişkili bozulmalar düzeltildikten sonra Faiz indiriminin geri alınacağını vurgulayacağı da öngörüldü.

İngiltere Merkez Bankası'ndan virüs taahhütü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)