BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den Türkiye'ye seyahat uyarısı----

İngiltere'den Türkiye'ye seyahat uyarısı

İngiltere'den Türkiye'ye seyahat uyarısı
13 Ağustos 2022 - 10:16 www.finansgundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye seyahat etmeyi planlayanlar yurttaşlarına 'kalabalık bölgelerden uzak durulması' çağrısında bulundu ve vatandaşlarını 'olası bir terör saldırısına' karşı uyardı.

Türkiye ‘gerekli durumlar dışında seyahat edilmemesi gereken yerlerden biri' olarak işaretlendi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, dün, Türkiye’ye seyahat etmeyi planlayan tatilcilere 'olası bir terör saldırısı' uyarısı yaptı. Bakanlık tarafından yayınlanan metinde, Tunceli, Diyarbakır, Kilis ve Hatay illerine seyahat edilmesinin önerilmediği belirtildi. Ülkenin Suriye sınırına 10 km mesafedeki bölgelere yapılan tüm seyahatlerin yanı sıra Şırnak ve Hakkari illerine de zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesi önerildi.

'Turistik yerlerde bulunmayın' çağrısı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yapılan ziyaretlerin büyük çoğunluğunda herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını bildirse de vatandaşlarından ‘etraflarına karşı tetikte olmalarını’ istedi. ‘Turistik, kalabalık yerlerde bulunmamaları’ çağrısı yapıldı.

Darbe girişimi hatırlatması

Metinde, “Durum, şu an daha önceye göre daha sakin. Ancak Türkiye’de Temmuz 2016’daki darbe girişiminin etkisi hala hissediliyor. Bazı kısıtlamalar devam etse de darbe girişiminin ardından uygulanan olağanüstü hal kaldırıldı” denildi.

Bakanlık: Türkiye’de saldırı girişimi çok muhtemel

Bakanlık, terör gruplarının Türkiye’de saldırı girişiminde bulunma olasılığının “çok muhtemel” olduğu konusunda da uyardı. İngiltere’nin yayınladığı resmi metinde, terör saldırılarına vurgu yapılırken, özellikle ülkenin güneydoğusu ve ülkenin en kalabalık şehirleri İstanbul ve Ankara’nın tehlikede olabileceği söylendi.

Türk makamlarının bazı yoğun bölgelerde rastgele kimlik kontrolleri yapması nedeniyle turistler, pasaportlarını yanlarında taşımaya çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı ayrıca tatilcileri yerel güvenlik yetkililerinin talimatlarına uymaya ve en son basında çıkan haberler ve seyahat tavsiyelerini takip etmeye çağırdı.

İngiltere MB Başkanı'ndan bağımsızlık vurgusu

 

İngiltere’de krizin nedeni altyapı yatırımı eksikliği

 

İngiltere’de 6,7 milyon kişi tedavi olmak için bekliyor

 

İngiltere'de parasal genişleme bir süre devre dışı

 

İngiltere’de elektrik faturaları cep yakıyor

 

İngiltere'de ödenmeyen faturaların miktarı belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)