BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den TIR sürücülerine vize kolaylıkları ----

İngiltere'den TIR sürücülerine vize kolaylıkları

İngiltere'den TIR sürücülerine vize kolaylıkları
25 Eylül 2021 - 15:16 www.finansgundem.com

İngiltere, birçok sektörü etkileyen ağır vasıta sürücüleri sorunu nedeniyle TIR şoförlerine vize kolaylıkları getirmeyi planlıyor.

İngiltere’de TIR şoförleri kıtlığı nedeniyle ortaya çıkan tedarik krizinin yakıt sektörünü de vurmasının ardından hükümet alarma geçti.

Yakıt istasyonlarında araç kuyruklarının oluşmaya başlamasının ardından Başbakan Boris Johnson, Tır şoförlerine vize kolaylıkları tanıyabilecekleri sinyallerini verdi.

Ağır vasıta sürücülerindeki eksikliği gidermek için geçici önlemlerin alınacağını belirten açıklamada, "Herhangi bir acil sorunu önlemek için geçici önlemleri inceliyoruz. Ancak sunacağımız önlemler çok katı bir zaman sınırlamasına bağlı olacak" ifadeleri kullanıldı.

5 BİN YABANCI TIR ŞÖFÖRÜNE KISA VADELİ VİZE

Yerel basın, hükümetin 5 bin yabancı TIR şoförüne kısa vadeli vize vereceğini belirtti. Bu, lojistik şirketlerinin ve perakendecilerin aylardan bu yana talep ettiği bir adımdı. Ancak Johnson’un hükümeti bu talepleri bir süreden beri karşılıksız bırakmıştı. İngiltere Karayolları Taşımacılığı Derneği (RHA), ülkenin mevcut eksikliğini kapatmak için 100 bin TIR sürücüsüne ihtiyacının olduğunu söyledi.

Uzmanlar, İngiltere’deki ağır vasıta sürücülerindeki kıtlıkta, ülkenin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasının ve pandeminin de büyük rol oynadığını belirtiyor.

TEDARİK SORUNLARI TOPLUMDA PANİĞE NEDEN OLDU

Sürücü sayılarındaki eksiklik nedeniyle ülkede birçok sektörde tedarik sorunu baş göstermişti. Marketlerde boş kalan raflar toplumda paniğe neden oldu. Vatandaşlar marketlere akın ederek birçok ürünü stoklamaya yöneldi.

Hükümet, halkı panik satışlarına karşı uyarırken yakıt tedarik şirketleri, stoklarda bir sorunun olmadığını, sadece bazı bölgelere yakıtı ulaştırmakta aksaklık yaşandığını duyurdu.

İSTASYONLAR KEPENK İNDİRDİ

İngiliz Petrol şirketi BP’nin, şoför sorunu nedeniyle bazı istasyonlarını kapatmak zorunda kaldıklarını duyurmasının ardından birçok yakıt istasyonunda araç kuyrukları oluştu. Shell ve ExxonMobil şirketlerine ait bazı yakıt istasyonlarında da yakıt tedarik sorununun yaşandığı belirtiliyor. Kimi yakıt istasyonları ise yükselen talebe karşı araç başına satış limitini uygulamaya başladı.

Sektör temsilcileri, hükümetin acil önlem almadığı takdirde yılbaşı satış sezonunun büyük ölçüde etkilenebileceği konusunda uyarıyor.

İngiltere’de marketlerde gıda sıkıntısı başladı

Petrol devi BP İngiltere'deki bazı benzin istasyonlarını geçici olarak kapattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)