BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’den Rusya’ya Ukrayna uyarısı----

İngiltere’den Rusya’ya Ukrayna uyarısı

İngiltere’den Rusya’ya Ukrayna uyarısı
07 Ocak 2022 - 11:04 www.finansgundem.com

Londra yönetimi Moskova’ya yaptırım tehdidinde bulundu.

Londra yönetimi dün yaptığı açıklamada Moskova’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda tüm Rus finans sektörünü etkileyebilecek ciddi yaptırımlar uygulanması konusunda müttefikleri ile çalıştığını açıkladı.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’ten aktardığına göre İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, parlamentoda yaptığı açıklamada “İngiltere, Rusya’nın finans sektörünü hedef alacak yaptırımları yürürlüğe koymak için ortaklarıyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor” ifadesini kullandı.” Bu ay Kiev’e giderek görüşmelerde bulunmacağı bilgisini verdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby de Rusya ile Ukrayna arasında gerilimin sürdüğüne dikkat çekerek ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Rus mevkidaşı Sergey Şoygu’nun konuyu telefonda görüştüklerini açıkladı. Kirby, “Görüşmenin gündeminde Ukrayna sınırlarındaki tehlikelerin azaltılması vardı” dedi.

Avrupa ülkeleri ile ABD ve Kiev, Rusya’yı işgal için Ukrayna sınırına asker göndermekle suçluyor. Batılı ülkeler, Kremlin’in Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Rusya’nın eşi benzeri görülmemiş yaptırımlar ile karşılaşabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Rus yetkililer ise Ukrayna’nın işgal edilmeyeceğini defalarca vurguladılar.

Rusya, yaklaşık 8 yıldır Ukrayna’nın doğusunda çatışmalar yaşanmasına neden olan ve 13 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği olaylarda ayrılıkçıların destekçisi olarak kabul ediliyor.

ABD ve Rusya gelecek haftaki görüşmelere hazırlanıyor

 

Blinken'den Rusya'ya uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)