BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den Rusya'ya kimyasal silah notası----

İngiltere'den Rusya'ya kimyasal silah notası

İngiltere'den Rusya'ya kimyasal silah notası
12 Nisan 2022 - 11:57 www.finansgundem.com

İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, Batı'nın, Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanımına nasıl tepki vereceği konusunda "tüm seçeneklerin masada" olduğunu söyledi.

İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, Rusya'nın Mariupol'da kimyasal silah kullandığı iddialarının ardından, İngiliz hükümetinin kimyasal silahların kullanıldığına dair raporları henüz doğrulayamadığını açıkladı.

Heappey, "Ancak, kimyasal silah kullanımının doğru olduğu kanıtlanırsa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın nasıl yanıt vereceği konusunda 'tüm seçeneklerin' masada olduğunu bilmeli" dedi. Bakan, bunun NATO'nun doğrudan katılımı anlamına gelip gelmeyeceği sorusuna, "Tüm seçenekler masada" cevabını verdi.

'Batı'nın seyirci kalması beklenmesin'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, kimyasal silah kullanımının "kabul edilemez" olduğunun farkında olması gerektiğine işaret eden Heappey, "Bu silahların kullanılmasına Batı'nın seyirci kalmasını beklememeli" diye konuştu.

Sınırları aşan bazı şeyler olduğunu ve kimyasal silah kullanımının bir yanıt alacağı konusunda çok net olmanın önemli olduğunu vurgulayan Heappey, bu yanıtın ne olabileceğine dair seçeneklerin masada olduğunun altını çizdi. Bakan Heappey, "Kimyasal silahlar kullanılmışsa, bu, Başbakanımız (Boris Johnson) ve dünyadaki diğer hükümet başkanları için buna nasıl yanıt vereceğimizi düşünmeleri için çok önemli bir an" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ülkesinin ortaklarıyla, Rus güçlerinin Mariupol'da düzenlenen bir saldırıda kimyasal silah kullanmış olabileceği yönündeki raporların ayrıntılarını doğrulamak için çalıştığını söylemişti.

Ukrayna’da kimyasal silah iddiası

G7 Rusya'yı kimyasal, biyolojik ve nükleer silah konusunda uyardı

Avrupa kimyasal ve nükleer saldırılara karşı stok yapıyor

'Rus askerleri kimyasal silah için antidot aldı' iddiası

Ukrayna'da kimyasal saldırı önlemi alındı

Ukrayna'da bir kimyasal tesisinde amonyak sızıntısı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)