BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den Rusya'ya büyük ekonomik yaptırım----

İngiltere'den Rusya'ya büyük ekonomik yaptırım

İngiltere'den Rusya'ya büyük ekonomik yaptırım
24 Şubat 2022 - 16:03 www.finansgundem.com

İngiltere, Rus ekonomisini sekteye uğratmak için büyük bir ekonomik yaptırım paketi kabul etmeye hazırlanıyor.


İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından organize edilen Acil Durum Kabine Toplantısı (COBRA) sonrası açıklama yaptı. 'En büyük korkularının gerçekleştiğini' dile getiren Johnson, Rusya'nın Avrupa'da savaş başlattığını söyledi.

Johnson, Rusya Devlet Başkanı Putin'in herhangi bir provokasyon veya inandırıcı bir mazeret olmaksızın dost bir ülkeye saldırdığını belirterek, "Tamamen masum bir halkın üzerine sayısız füze ve bomba yağıyor. Karadan, denizden ve havadan büyük bir işgal sürüyor" dedi.

Johnson, ülkesinin, Avrupa'da Ukraynalılara yardım için savunma silahları gönderen ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlattı. Johnson, şunları söyledi:

Bugün müttefiklerimizle uyum içinde, Rus ekonomisini sekteye uğratmak için zamanında tasarlanmış büyük bir ekonomik yaptırım paketini kabul edeceğiz. Bu amaçla Putin'e çok uzun süredir Batı siyaseti üzerinde hakimiyet sağlayan Rus petrol ve gazına olan bağımlılığı toplu olarak durdurmalıyız. Misyonumuz belli. Vladimir Putin'in bu korkunç ve barbar girişimi diplomatik, politik, ekonomik ve nihayetinde askeri olarak başarısızlıkla sonuçlanmalıdır.

'Ahlaksız saldırganlık, sadece Ukrayna'ya yönelik bir saldırı değil'

Başbakan Johnson, sözlerine şöyle devam etti:

Çünkü bu ahlaksız ve pervasız saldırganlık, sadece Ukrayna'ya yönelik bir saldırı değil. Doğu Avrupa'da ve tüm dünyada demokrasi ve özgürlüğe yönelik bir saldırıdır. Bu kriz, özgür, egemen bağımsız bir Avrupa halkının kendi geleceğini seçme hakkıyla ilgilidir ve bu İngiltere'nin her zaman savunacağı bir haktır.

 

İngiltere'den Ukrayna'ya ek askeri destek

Rusya'dan ilk açıklama: Ukrayna'yı Nazilerden arındıracağız!

Rusya ve Ukrayna'dan Türkiye'ye tatil rezervasyonlarında iptal yok

İstanbul'da Rusya'nın askeri müdahalesine protesto

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)