BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den 'Omikron' uyarısı: Bu belirtilere dikkat!----

İngiltere'den 'Omikron' uyarısı: Bu belirtilere dikkat!

İngiltere'den 'Omikron' uyarısı: Bu belirtilere dikkat!
30 Aralık 2021 - 17:26 www.finansgundem.com

Omikron varyantı dünyada vaka sayılarının hızla artmasına yol açarken, İngiltere’deki uzmanlardan Omikron semptomlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.


Günlük vaka sayısının ilk defa 100 bini aştığı İngiltere'de uzmanlar, Delta gibi diğer varyantlara göre “daha hafif” olduğu düşünülen Omikron'da korona virüste pek rastlanmayan bazı semptomlar bulunduğuna dikkat çekti.

Uzmanlar, Omikron'un bazı belirtilerini yaşayan kişilerin Kovid olduklarını bile fark etmeyebileceğini vurguladı.

İngiltere Ulusal Sağlı Hizmetleri'ne (NHS) göre, korona virüsün en belirgin belirtileri yüksek ateş, sürekli öksürme, tat ve koku kaybı.

Omikron'a yakalanan birçok kişininse mide bulantısı ve iştah kaybı gibi daha önce Kovid'le çok bağlantısı kurulmayan semptomlardan şikayetçi olduğu belirtiliyor.

‘AŞI YAPTIRANLARDA DA GÖRÜLÜYOR’

Sözcü'deki habere göre; King's College London'dan Genetik Epidemiyoloji Profesörü Tim Spector, iki doz Kovid aşısı olan hatta destekleyici aşıyı da yaptıran kişilerde bu belirtilere sık rastlandığını söyledi. Spector, “Birçoğu bulantı, hafif ateş, boğaz ve baş ağrısı gibi belirtiler gösteriyor” dedi.

Omikron vakalarında ayrıca kusma belirtisine de rastlandığı kaydedildi.

ABD'deki Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göreyse, Omikron'un en sık görülen belirtileri öksürük, halsizlik ve burun akıntısı.

İngiltere'de bu hafta yayınlanan bazı araştırmalarda, Omikron'un yayılma hızı çok yüksek olsa da Delta varyantından daha hafif etkileri olduğu belirtilmişti.

Bu araştırmalarda, Omikron'a yakalanan kişilerin hastanede tedavi olma gereksiniminin yüzde 15-20 daha az olacağının düşünüldüğü ifade edilmişti.

Omikron varyantına karşı umut veren gelişme

 

Şüpheleniyorsanız el ve ayaklara dikkat: Omikron'un yeni semptomu!

 

Fark etmek neredeyse imkansız: İşte Omikron'un ilk belirtisi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)