BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den İsrail'e şok tehdit----

İngiltere'den İsrail'e şok tehdit

İngiltere'den İsrail'e şok tehdit
13 Ağustos 2014 - 16:09 www.finansgundem.com

İngiliz hükümeti, İsrail ile bazı silah anlaşmalarını Gazze'ye saldırılarına yeniden başlaması halinde askıya alacağını duyurdu

İngiltere İş ve Yetenekler Bakanlığı, ülkenin İsrail ile silah  anlaşmalarını gözden geçirdi. Bakanlık, 12 anlaşmanın İsrail ordusunun Gazze  saldırılarında kullandığı askeri ekipmanla ilgili olabileceğini tespit etti. Bu  ekipmanlar arasında radar, savaş uçağı ve tankların bulunduğu kaydedildi. 
 
  Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hükümet, İsrail ile olan silah  anlaşmalarının çoğunun, İsrail ordusunun Gazze'de Hamas'a karşı kullandığı  ekipmanları içermediğini tespit etti. 12 anlaşmanın İsrail ordusunun Gazze'de  kullandığı ekipmanı kapsadığı belirlendi" denildi. 
 
  Açıklamada, İngiltere'nin Gazze'deki mevcut ateşkese tarafların uyması  gerektiği yönündeki çağrısı hatırlatıldı ancak Gazze saldırılarının yeniden  başlaması halinde ülkenin İsrail ile olan silah anlaşmalarını önlem amaçlı askıya  alacağı kaydedildi. 
 
Konuyla ilgili konuşan İş ve Yeteneklerden Sorumlu Bakan Vince Cable,  Gazze'de mevcut durumda uygulanan ateşkesi memnuniyetle karşıladıklarını  belirterek, "Umarız bu barışçıl bir çözüme doğru gider. Savaş halinin yeniden  başlaması halinde İsrail ile mevcut silah anlaşmalarını askıya alma kararı aldık"  dedi. 
Liberal Demokrat Partili Cable ayrıca Gazze saldırılarından bu yana  İsrail ile yeni bir silah anlaşması yapmadıklarına dikkati çekti ve bu yaklaşımın  kriz sona erene kadar süreceğini dile getirdi. 
 
İngiltere'nin askeri malzeme, silah ve ekipman ihracatında İsrail,  2008-2013 yılları arasında yaklaşık 8 milyar sterinle ilk sırada yer alıyor. 
 
İngiliz hükümetinin Gazze politikası dolayısıyla İnanç ve Toplumlardan  Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Barones Warsi'nin geçen hafta görevinden  istifa etmesinin ardından koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat  Parti, İsrail ile silah anlaşmalarının askıya alınması çağrısında bulunmuştu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)