BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere’den Fransa’ya 2.500 kişilik istihdam göçü----

İngiltere’den Fransa’ya 2.500 kişilik istihdam göçü

İngiltere’den Fransa’ya 2.500 kişilik istihdam göçü
21 Ocak 2021 - 17:01 www.finansgundem.com

Fransa Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre 31 Aralık tarihinden bu yana Fransa’ya 2.500 kişilik istihdam göçü yaşandı. Finansal varlıklarda ve istihdamdaki göçün yıl boyunca devam etmesi bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransa Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamasına göre Brexit sürecinin sonlanmasından bu yana 2 bin 500 kişilik istihdam ve 150 milyar sterlinlik varlık Fransa’ya taşındı.

Financial News’in haberine göre Fransa Merkez Başkanı François Villeroy de Galhau Brexit’i Fransa’nın karşı karşıya olduğu en önemli sınavlardan birisi olarak tanımladı.

Villeroy açıklamasında, “Salgına rağmen 2020’nin sonunda Fransa’ya en az 2 bin 500 kişilik iş gücü transfer edildi ve en az 170 milyar euro varlığın taşınmasına izin verildi” açıklamasında bulundu.

Fransa Merkez Bankası Başkanı, “Başka yer değiştirmelerin de gerçekleşmesi ve bunun yıl boyunca artış göstermesi bekleniyor” ifadelerine yer verdi.

6 Ocak tarihinde İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey konuyla ilgili açılamasında 7 bin istihdamın İngiltere’den Avrupa Birliği ülkelerine kaydığını açıklamıştı.

İngiltere’de Brexit sonrası 7 bin finans çalışanı işsiz kaldı

Villeroy ayrıca İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının 27 AB ülkesinin kendi piyasa yapılarını güçlendirmek ve finansal bağımsızlıklarını garanti altına almak için bir fırsat sunduğunu da sözlerine ekledi.

Fransa Merkez Bankası Başkanı’nın açıklaması Londra ile Frankfurt ve Amsterdam gibi diğer Avrupa finans merkezleri arasındaki çekişme konusundaki en son örneği teşkil ediyor. Villeroy’un açıklamasıyla 31 Aralık 2020’de Avrupa Birliği ile yollarını ayıran İngiltere’nin gördüğü zarar bir kez daha gözler önüne serildi.

Bu arada Avrupa Komisyonu 19 Ocak’ta Avrupa’nın ekonomik ve mali sisteminin açıklandığı yeni stratejisinde söz konusu alanlarda güç ve dayanıklılığın arttırılmasının hedeflendiği ortaya konuldu. Avrupa Komisyonu stratejisinde “euronun daha da güçlenen uluslararası rolünün” desteklenmesi ibarelerine yer verildi.

Söz konusu para birimi stratejinde kullanım teşvik edilmesi için üçüncü ülkelerle ortaklık sağlamak, euroya endeksli enstrümanların ve kriterlerin geliştirilmesini desteklemek ve enerji ve emtia sektörlerinde uluslararası referans para birimi olarak euronun statüsünü teşvik etmek yer alıyor.

 

Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi

 

AB, İngiltere kapılarını kapatmaya hazırlanıyor

 

İngiltere yoksulları değil büyük şirketleri kurtaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)