BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den Çin'e yaptırım tepkisi!----

İngiltere'den Çin'e yaptırım tepkisi!

İngiltere'den Çin'e yaptırım tepkisi!
26 Mart 2021 - 15:36 www.finansgundem.com

Raab, Çin'in misilleme olarak İngiltere'deki 9 kişi ile 4 kurum ve kuruluş hakkında yaptırım kararı almasını kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab yaptığı açıklamada, İngiltere'nin insan hakları ihlallerinden sorumlu olanlara yaptırım uygulamada uluslararası topluma katıldığı ancak Çin'in kendini eleştirenleri cezalandırdığını belirtti.

Pekin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki insan hakları ihlalleri iddialarını çürütmek istiyorsa Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne bölgeye tam erişim izni vermesi gerektiğini kaydeden Raab, sosyal medya hesabından da açıklamada bulundu.

Raab, Twitter'daki açıklamasında, "Çin'in, İngiliz milletvekilleri dahil ülke içi ve dışında insan hakları ihlallerini dile getirenleri susturma girişimini kınıyoruz" dedi.

Çin, İngiltere'ye misilleme yapmıştı

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İngiltere'nin 22 Mart'ta aldığı yaptırım kararının kendi iç işlerine müdahale olduğu belirtilerek misilleme olarak İngiliz parlamenterler Tom Tugendhat, Iain Duncan Smith, Neil O'Brien, David Alton, Tim Loughton, Nusrat Ghani, Helena Kennedy, Joanne Nicola Smith Finley, Geoffrey Nice ile Çin Araştırma Grubu, Muhafazakar Parti İnsan Hakları Komisyonu ve Uyghur Tribunal ie Essex Court Chambers'ın yaptırım listesine alındığı duyurulmuştu.

İngiltere, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerine yönelik baskılar ve insan hakları ihlalleri nedeniyle 4 Çinli yetkili ve bir kuruluşa yaptırım kararı almıştı.

Çin, meydan okudu: Öfkelenirsek korkun...

Fransa'dan İngiltere'ye 'şantaj' suçlaması

Uzmanından 'İngiliz mutasyonu' uyarısı! Farklı belirtiler...

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum26 Mart 2021 18:22

    Ne bekliyordunuz siz adamlara yaptırım yapacaksınız onlar size gül mü atacak gerçi ingilizler incitmeden bu işleri yapmakta ustadır ancak Çin bu işin piridir ders verir