BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’deki Türk işletmecilerin ‘ek tedbir’ isyanı!----

İngiltere’deki Türk işletmecilerin ‘ek tedbir’ isyanı!

İngiltere’deki Türk işletmecilerin ‘ek tedbir’ isyanı!
24 Eylül 2020 - 17:10 www.finansgundem.com

Korona virüs vakalarının arttığı İngiltere'de yeni tedbirler bugün hayata geçti. Ülke çapında bar ve restoranlara saat kısıtlaması getirilirken, Londra'daki Türk döner işletmecileri tedbirlerin sektörü bitireceğini söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs ABD'nin ardından İngiltere ekonomisinin de belini büktü. İngiltere'de son 24 saatte 6 bin 178 kişide korona virüs (Kovid-19) tespit edilmesiyle salgının başından bu yana üçüncü en yüksek günlük vaka sayısı görüldü.

Başbakan Johnson'ın açıkladığı ve bugünden itibaren geçerli olan yeni önlemler kapsamında tüm bar ve restoranlar sadece masalara hizmet verecek ve saat 22.00'de kapanacak. Perakende mağazaları ve taksiler ile konaklama sektöründeki mekanlarda da maske takmak zorunlu olacak. 28 Eylül'den itibaren düğün törenlerine katılacak kişi sayısı 30'dan 15'e düşürülecek.

İngiltere'de yeni 'iş destek programı' açıklandı

DHA Londra'da artan vaka sayıları nedeniyle alınan yeni tedbrilerin ardından sokakların nabzını tuttu. İngiltere'nin başkenti Londra'da döner işletmecisi Didem Tekin korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı yeni tedbirlere ilişkin " Bizi zor duruma soktu. Sektör derin yara aldı" dedi. “Endişeliyiz. Alınan yeni önlemlerin zaten zor durumda olan yemek sektörünü daha da zor duruma düşüreceğine inanıyorum” diyen Tekin, " Virüs sektöre kepenk indiricek. Salı günü alınan yeni önlemlerden dolayı yeme içme sektörü olumsuz yönde etkilendi. Bizim de bazı rezervasyonlarımız iptal oldu, müşterilerimizde ciddi bir düşüş yaşadık" ifadelerini kullandı. 

Döner işletmecisi Mevlüt Çergel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İngiltere hükümetinin yeni aldığı kararlar bu sektörü olumsuz yönde etkileyecek. Biz restoranlar olarak bunun etkilerini çok açık bir şekilde göreceğiz ileride... Bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Başbakan Johnson, 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesine ilişkin yasağın kapalı spor salonlarındaki takım sporları için de geçerli olacağını belirterek stadyumların 1 Ekim'de kısmen yeniden açılmasına ilişkin planların hayata geçemeyeceğini söyledi.

MEB salgın döneminde velilere yönelik eğitimlere başlıyor

Kısıtlamaların 6 ay süreyle geçerli olabileceğini açıklayan Johnson, başarının ancak kurallara uyulmasıyla mümkün olacağını ifade etti. Maske takmama veya 6 kişi kuralını çiğnemenin cezasının 2 katına çıkarılarak 200 sterlin olacağını ve bu konuda askerden de destek alma seçeneğinin masada olduğunu belirten İngiliz Başbakan, virüsün bulaşma oranının düşürülememesi durumunda daha büyük kısıtlamalara gideceklerini aktardı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)