BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere'de yeni faiz artış sinyali----

İngiltere'de yeni faiz artış sinyali

İngiltere'de yeni faiz artış sinyali
09 Ağustos 2022 - 11:01 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ramsden, enflasyonun yarattığı baskılar ile mücadele kapsamında muhtemelen faizleri yeniden yükseltmek durumunda kalacaklarını belirtti.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, merkez bankasının 14 yılın zirvesine ulaşan enflasyonun ülke ekonomisi üzerinde yarattığı baskılar ile mücadele kapsamında muhtemelen faizleri yeniden yükseltmek durumunda kalacağını söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Ramsden, aslen korona virüs kısıtlamalarının kaldırılması ve sonrasında da Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle tetiklenen enflasyonun yayılmasının İngiltere'de ücretler ve şirketlerin fiyatlandırma planları üzerindeki etkilerinin görülmeye başladığını kaydetti.

Ekonominin resesyona girmesi ve borçlanma maliyetlerinin artmasıyla enflasyonun, mevcut yüzde 9 ve Ekim'de görmesi beklenen zirve seviye olan yüzde 13'ten gerileyerek BOE'nin hedef seviyesi yüzde 2'ye döneceği öngörülüyor.

Ancak, enflasyon zihniyetinin kalıcı hale gelmesi riskinin var olduğunu söyleyen Ramsden, "Kişisel olarak, faizleri daha da yükseltmek durumunda kalmamızın muhtemel olduğunu düşünüyorum. Ancak kesin bir karara varmadım" dedi.

BOE, geçen hafta politika faizini yüzde 1.25'ten yüzde 1.75'e yükseltmiş ve böylece 1995'ten en büyük artırıma gitmişti.

Ramsden, "Yaptığımızın halihazırda zorlu olan şartları daha da zorlaştırdığını biliyoruz. Ancak değerlendirmemiz, enflasyonun yerleşik hâle gelmesini önlemek için sert davranmamız gerektiği yönünde" dedi.

İngiltere'de grev oylaması

 

İngiltere MB enflasyonla mücadelede geç mi kaldı?

 

İngiltere MB faiz oranını 50 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)