BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de uzaktan çalışma için yeni yasa tasarısı----

İngiltere'de uzaktan çalışma için yeni yasa tasarısı

İngiltere'de uzaktan çalışma için yeni yasa tasarısı
05 Aralık 2022 - 14:41 www.finansgundem.com

Kovid-19 pandemisiyle birlikte yaygınlaşan uzaktan çalışma için İngiltere'de hazırlanan yeni yasa teklifi milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor.

Pandemi sonrası uzaktan çalışma sık tercih edilen bir yöntem oldu. Birçok ülkede bu çalışma şekli kalıcılaşırken, İngiltere’de hazırlanan yeni yasaya göre, çalışanlar, yeni bir işe başladıkları andan itibaren uzaktan çalışmayı işverenlerinden talep etme hakkına sahip olacak.

Çalışanları, iş-yaşam dengesini iyileştirmek için iş paylaşımı, esnek zaman ve kademeli saatler dahil olmak üzere daha esnek çalışmaya geçirmek isteyen hükümet, bunun çocuklarına veya yaşlı akrabalarına bakmak gibi ev içi yükleri olan çalışanlar için de bir destek olacağını düşünüyor.

Şu anki düzene göre, çalışanlar yeni bir işte ancak altı ay sonra evden çalışmayı talep edebiliyor. Daily Mail’in haberine göre ise yeni yasa teklifi bunu ilk güne taşımayı planlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Küçük İşletmeler Bakanı Kevin Hollinrake, “Personele çalışma biçimleri üzerinde daha fazla söz hakkı vermek, çalışanları daha mutlu ve işletmeleri daha üretken hale getirir.” dedi.

Ancak bazı kişiler ise çalışanlara ilk günden böyle bir imkan verilmesinin küçük işletmeler için bir “darbe” olabileceğini düşünüyor. Politikacı Sir Iain Duncan Smith, Hollinrake’in söylediklerine dair “hiçbir kanıt” olmadığını iddia ediyor. Smith, “Küçük işletmeler için burada gerçek sorunlar var. Bu tür şeyler için endişeleniyorlar, çünkü dikkatli olmazsanız, küçük işletmelerin işleri yürütmekte zorlanmalarıyla karşılaşıyorsunuz çünkü insanlar sadece ‘Ben eve gidiyorum’ diyorlar.” “Etrafında tonlarca insan olan çok uluslu büyük bir şirketsen, bu o kadar da sorun değil. Ama hükümet, küçük işletmelerin bununla başa çıkabilmesinin bir yolu olduğunu açıkça belirtmeli.” şeklinde konuştu.

Uzaktan çalışma patronlar için de kârlı

 

Uzaktan çalışmanın karanlık yüzü

 

Wall Street nefret etse de uzaktan çalışma hızla yayılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)