BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de uzaktan çalışanlara maaş kesintisi ----

İngiltere’de uzaktan çalışanlara maaş kesintisi

İngiltere’de uzaktan çalışanlara maaş kesintisi
02 Mayıs 2022 - 16:04 www.finansgundem.com

İngiltere'de tüm çalışanlara kalıcı olarak evden çalışabilecekleri söylendi. Ancak bu onlara yüzde 20’lik bir maaş kesintisine mal olacak.

Pandemiyle birlikte tüm dünyada uygulanmaya başlanan uzaktan ya da evden çalışma modeli, hem çalışanlar hem de işverenler için fayda sağlayarak hızla yaygınlaşmıştı.

Ancak Times’ın haberine göre, kökleri 19. yüzyılın başlarına kadar uzanan bir hukuk firması olan Stephenson Harwood’un yönetici ortakları, avukatlara ve diğer personele, tam zamanlı uzaktan çalışmayı içeren radikal bir seçenek sundu.

Buna göre tüm çalışanlara kalıcı olarak evden çalışabilecekleri söylendi. Ancak bu onlara yüzde 20’lik bir maaş kesintisine mal olacak.

“Hibrit çalışma politikamız iyi işliyor”

Sözcü'de yer alan habere göre, deniz hukuku alanında uzman olarak tanınan Stephenson Harwood, Birleşik Krallık’ta en çok kazanan 50 hukuk firması arasında yer alıyor. 1100’den fazla çalışanı var ve Fransa, Yunanistan, Hong Kong, Singapur ve Güney Kore’de ofisleri bulunuyor.

Firma, Times’a, yeni çalışma politikasının Londra’daki genel merkezde ve uluslararası ofislerinin çoğunda geçerli olacağını doğruladı.

Stephenson Harwood’daki genç avukatların başlangıç maaşları yaklaşık 1 milyon 690 bin TL (90 bin Sterlin). Bu da, tekliften yararlananların yaklaşık 336 bin TL (18 bin Sterlin) kaybedeceği anlamına geliyor.

Firmanın bir sözcüsü, teoride, birkaç yıllık deneyime sahip kıdemli bir avukatın, Londra’da yaşıyor olsa bile, uzaktan tam zamanlı çalışmayı tercih edebileceğini doğruladı. 

Firmanın çok az sayıdaki personelinin bu teklifi kabul etmesini beklediği düşünülüyor. Sözcü, “Ofisin büyük çoğunluğu için hibrit çalışma politikamız iyi işliyor” dedi.

Teşvik için çeşitli aktiviteler teklif ediliyor

Çalışanlarını ofise getirmeye zorlayan tek şirket Stephenson Harwood değil. Birçok firma, çalışanları en azından esnek bir programa göre ofislere geri çekmek için çeşitli teşvikler veya zorlayıcı kararlar benimsiyor.

Yakınlarda Hogan Lovells isimli bir firmanın, hayvan terapisi sağlayan Paws in Work’e iki gün boyunca ofise “sevimli köpek yavruları” getirmesi için para ödediği ortaya çıktı.

Bunun dışında birçok farklı şirket de çalışanlarını ofis ortamına geri döndürmek için, onlara ücretsiz kekler, öğle yemekleri ve toplu sinema akşamları teklif ediyor.

Amerikalı şirket, uzaktan çalışanlar için çiftlik kuruyor

 

İngiltere'de ürünlerinin fiyatlarını artırmak isteyen şirketlerin oranı arttı

 

İngiltere'de şirket iflasları 10 yılın zirvesine

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)