BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere'de TÜFE zayıfladı----

İngiltere'de TÜFE zayıfladı

İngiltere'de TÜFE zayıfladı
12 Kasım 2013 - 12:25 www.finansgundem.com

İngiltere'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyon, parasal genişlemenin devam edebileceği sinyalini verdi

İngiltere'de enflasyon Ekim ayında beklenenden daha fazla yavaşlayarak Bank of England'ın (BOE) enflasyon hedefine son bir yıl olduğundan daha fazla yaklaştı.

Tüketici fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 2.2 yükselirken, Eylül 2012'den bu yana en yavaş artışı gerçekleştirdi. Bir önceki ayın rakamı ise yüzde 2.7 olarak gerçekleşmişti. Bloomberg News anketine katılan 34 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 2.5 olarak gerçekleşmişti. Çekirdek enflasyon yüzde 1.7'ye düşerek Eylül 2009'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

BOE'nin Para Politikası Komitesi (MPC)i yarın yeni ekonomik tahminler açıklayacak Yetkililer politika faiz oranını enflasyon beklentilerinin yüzde 2 ile paralel kaldığı sürece rekor düşük seviyede tutacaklarını belirttiler. İngiltere'de ekonomi güçlenirken, fiyat artışlarındaki yavaşlama MPC'nin varlık alımlarını devam ettirebilmesini sağlayabilir.

Londra'da bulunan Citigroup Inc. ekonomisti Michael Saunders, "Ekonomideki hızlı artışla birlikte bile enflasyon büyük ihtimalle genel beklentinin ve MPC tahminlerinin altında kalacak. Düşük enflasyon 2014-2015 yıllarında güçlü bir ekonomik toparlanma gerçekleşmesi için parasal teşviğin devam etmesini sağlayabilir" yorumunu yaptı.

Ekim ayında 12 aylık enflasyon oranına en büyük yavaşlatıcı etki ulaşım maliyetleri ve üniversite kayıt fiyatlarından kaynaklandı. Tüketici fiyatları aylık bazda bir önceki aya göre yüzde 0.1 yükselirken, beklenti olan yüzde 0.3'ün altında kaldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)