BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de toplu grev kararı----

İngiltere'de toplu grev kararı

İngiltere'de toplu grev kararı
25 Kasım 2022 - 12:22 www.finansgundem.com

İngiltere'de ilerleyen günlerde 100 bin kamu çalışanı, maaş zammı, emeklilik ve çalışma koşullarındaki anlaşmazlık nedeniyle greve gidecek.

Avrupa ülkelerinde yüksek enerji, kira ve gıda fiyatlarının etkisiyle artan yaşam maliyetleri, grev ve protestoları beraberinde getirmeye devam ediyor.

Avrupa'da sendikalar, tarihi yüksek enflasyon karşısında daha fazla ücret talep ederken işverenlerin artan ham madde ve enerji maliyetlerini gerekçe göstererek direnmesi dikkati çekiyor.

İngiltere'de ise sendikaların iş bırakma eylemi sürüyor. Enflasyonun ekimde yıllık bazda yüzde 11,1’le 41 yılın zirvesine çıktığı İngiltere’de, enflasyon altında teklif edilen maaş zamları birçok sendikaya toplu grev kararı aldırdı.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre, bugün 150 üniversitede 70 binden fazla öğretim üyesi ve diğer personel, maaş, emeklilik ve çalışma koşullarındaki anlaşmazlık nedeniyle greve gidecek. Üniversite çalışanları, iş bırakma eylemlerini yarın ve 30 Kasım'da da sürdürecek.

Ayrıca İskoçya’da öğretmen sendikası İskoçya Eğitim Enstitüsüne (EIS) üye öğretmenler de süregelen maaş anlaşmazlığı nedeniyle bugün grev yapacak.

Başkent Londra'nın batısı ve güneyinde hizmet veren otobüs şoförlerinin, 22 Kasım’da maaş artışındaki anlaşmazlık nedeniyle başlattığı 10 günlük grev sürüyor.

Hemşireler, kamu çalışanları ve makinistler de greve gidecek. İngiltere’de hafta sonu da demir yolu çalışanları iş bırakacak.

Raylı ulaşım sendikalarından Buharlı Lokomotif Makinistleri ve İtfaiyeciler Sendikası (Aslef), 12 İngiliz operatör için çalışan makinistlerin ücret konusunda devam eden anlaşmazlık nedeniyle greve gideceğini duyurdu.

İngiltere'de ilerleyen günlerde 100 bin kamu çalışanı, maaş zammı, emeklilik ve çalışma koşullarındaki anlaşmazlık nedeniyle greve gidecek.

Royal College of Nursing (RCN) sendikası, 106 yıllık tarihinde ilk kez grev oylaması yaptı ve oylamada sendikaya üye hemşireler, greve gidilmesi yönünde oy kullandı.

Maaş zammı konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle hemşireler de ilerleyen günlerde ülke çapında grev yapacak.

Hükümet endişeli: İngiltere'de 40 bin kişilik grev planı

 

İngiltere'de binlerce üniversite çalışanı greve gitti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)