BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere’de sürdürülebilir krediler mercek altında----

İngiltere’de sürdürülebilir krediler mercek altında

İngiltere’de sürdürülebilir krediler mercek altında
29 Mayıs 2023 - 18:36 www.finansgundem.com

Şirketlerin karbon sıfır hedeflerini karşılamasına bağlı olarak faizlerinde değişkenlik gösteren sürdürülebilir krediler FCA’in hedefinde. FCA soruşturması söz konusu kredilerde çevresel hassasiyetin çarpıtılması izlerini arıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) sürdürülebilir krediler piyasasını soruşturuyor. İngiltere’nin en büyük mali düzenleme kurumu, bu tür anlaşmalardaki çevresel standartların şirketlerin karşılayabilmesi için fazla kolay olduğu şikayetlerini takip ediyor.

Financial Times’ın haberine göre düzenleyici kuruluşu bankacıları ve borçluları potansiyel olarak daha düşük oranlarla ödüllendiren ancak herhangi bir çevresel etkiye neden olmayan krediler hakkında mülakatlar başlattı. FCA kredi tasarımı sırasında karbon salınımı gibi konularda en iyi uygulamaların seçilip seçilmediğini araştırıyor.

FCA’in araştırmasının önceden bildirilmemiş bir şekilde yapılması sektör çapında yeşil çarpıtma olarak da adlandırılabilen ‘green-washing’ konusundaki endişelere cevap veriyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu kavram bankaların ve kurumların itibarlarını yükseltmek için sosyal ve çevresel etkileri konusunda olduğundan fazla kendilerini yüceltmesi anlamını taşıyor.

Dealogic verilerine göre geçen yıl İngiltere’de sürdürülebilirlik bağlantılı kredi ihraçlarının miktarı 29,2 milyar dolardı. Bu rakam 2021 yılında ise 34,7 milyar dolara çıkmıştı. Bu rakamlar Avrupa’nın toplam kredi miktarının onda birinden fazlasına tekabül ediyor.

Sürdürülebilirlik bağlantılı kredileri alan şirketler, kararlaştırılan karbon salınımı hedeflerine ulaşamadıkları takdirde daha yüksek faiz oranlarıyla cezalandırılıyor. Hedeflere ulaşanlarsa daha düşük faiz oranlarıyla ödüllendiriliyor.

Haberde FCA’in Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Hassasiyet Birimi Başkanı Sacha Sadan, “İnsanlar kredi satıyor, ancak belki de standartlar ve şeffaflıkla yapabilecekleri kadar iyisini yapmıyorlar. En büyük endişe bunu hedeflediğimizi söylememize rağmen karbon sıfıra gitmememizdir” ifadelerine yer verdi.

Sürdürülebilir kredi anlaşmaları ESG konusunda hassasiyet sahibi çalışanların ve yatırımcıların baskısı altında kalan borçlularda oldukça popüler hale geldi. Zira söz konusu krediler aynı zamanda karbon sıfır hedeflerine uygun hareket edileceği taahhüdü anlamını da taşıyordu.

FCA’in endişesi ise şirketlerin kredileri için genellikle kamuya açıklanan hedefler yerine daha kolay karşılanabilecek ve kamuya açıklanmayan kurumsal hedefleri tercih etmeleri. Sadani “Benim görüşüme göre ölçekler patronların bağlı kaldığı ölçeklerle benzer olmamalı” dedi.

Yeşil sanayiye AB desteği artıyor

 

AB, yeşil tahvillere standartlar getirecek

 

AB üyesi ülkelerden "yeşil sanayi için yeni fona" veto

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)