BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de skandal iddia: Milletvekilleri zorla oy verdi!----

İngiltere'de skandal iddia: Milletvekilleri zorla oy verdi!

İngiltere'de skandal iddia: Milletvekilleri zorla oy verdi!
20 Ekim 2022 - 10:35 www.finansgundem.com

İngiltere Parlamentosu'nda dün yapılan bir oylamada Muhafazakar partili milletvekillerine fiziksel şiddet uygulanarak zorla Truss'a destek verildiği iddia edildi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, partisinde kendisine olan desteği kaybettiği ve görevi kaybetmeye çok yakın olduğu düşünülüyor.

İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın aniden gelen istifasıyla bir darbe daha alan Truss, dün Avam Kamarası'nda yapılan bir oylamada Muhafazakar Parti içindeki skandal görüntülerin kameralara yansımasıyla kendisine olan güveni iyice kaybetti.

BBC'nin bazı görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre parlamentodaki oylama öncesi Muhafazakar milletvekilleri itilip kakılarak Başbakan Truss’a destek vermeye zorlandı. Hatta bazı bakanların milletvekillerinin hükümete destek vermeleri için fiziksel güç kullanıldı iddia edildi.

REZALET VE UTANÇ VERİCİ

Parti yönetimi bu iddiaları reddederken Muhafazakar milletvekili Charles Walker yaşananları “rezalet ve utanç” diye niteleyerek Truss'ın yakın zamanda istifa etmesini beklediğini söyledi. BBC'ye konuşan üst düzey bir Muhafazakar Partili siyasetçi de Liz Truss’ı diktatör gibi davranmakla suçlayarak “Hem partiyi hem ülkeyi bıktırdı ve genel seçime yol açacak” dedi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi de olaylarla ilgili soruşturma çağrısı yaptı.

TRUSS’TAN DİSİPLİN ŞORUŞTURMASI

Hükümet oylamayı 230’a karşı 326 oyla kazansa da 40 Muhafazakar milletvekilinin oylamaya katılmadığı ortaya çıktı.

Kriz büyürken bugün çok sert bir sert açıklama yapan Başbakan Truss ise dünkü oylamaya katılmayan ya da lehte oy vermeyen vekiller hakkında disiplin soruşturması başlatacağını söyledi.

BAŞBAKAN BUNU ATLATAMAZ

Koltukta daha bir ayı geride bıraktığı süreçte tartışmalı vergi planında geri atmak zorunda kalan ve uluslararası alanda bile alay konusu olan Liz Truss'a yakın bir bakan “Başbakan bunu atlatamaz. Parlamentodaki kaos bardağı taşıran son damla oldu” dedi. Muhafazakar Parti içinde çok sayıda vekilin de Truss'a karşı güvensizlik oylamasına gidilmesi için çalışma yürüttüğü belirtiliyor.

İngiliz basınına göre bu süreç Muhafazakar Parti iktidarının da sonu olabilir. Başka bir başbakan bulmanın zor olduğuna dikkat çeken kaynaklar, bu kadar sık başbakan değiştirmenin de komik olacağını vurguluyor. Erken seçim ihtimali gündeme gelirken Muhafazakarların anketlerde hızla gerilemesi dikkat çekiyor.

İngiliz basını da Truss hükümetinin bu kaostan sağ çıkamayacağını yazdı. Telegraph gazetesi Truss'ın birkaç gün içinde devrilebileceğini belirtirken, Guardian gazetesi İçişleri Bakanı'nın istifasına değinerek “Braverman'in salvosu Truss'ı uçurumun eşiğine getirdi” manşetini attı.

Truss istifa etmeyecek

 

İngilizlerin çoğu Truss'ın istifa etmesi gerektiğini düşünüyor

 

Truss, ekonomik kaos için özür diledi

 

Truss'un ekonomi politikası alay konusu oldu

 

İngiltere'de Liz Truss'a istifa çağrısı

 

Biden'dan Truss'a vergi eleştirisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)