BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de şimdi de kasap krizi----

İngiltere'de şimdi de kasap krizi

İngiltere'de şimdi de kasap krizi
16 Ekim 2021 - 09:08 www.finansgundem.com

İngiltere, Brexit nedeniyle mezbahanelerde çalışacak kasap bulamıyor.

İngiltere'deki domuz çiftliklerinde çalışan çok sayıda yabancı kökenli kasap korona virüs sırasında geçinebilmek için ülkesine dönmüş, o sırada Brexit gerçekleşince de İngiltere'ye geri gelememişti. Bu nedenle ülkedeki domuz mezbahalarında ciddi bir insan açığı oluştu.

İngiltere Ulusal Domuz Derneği'nden yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar kesilmiş olması gereken 120 bin domuz kasap olmadığı için hala hayatta ve sayıları artmaya devam ediyor. Domuzların beslenme ve bakım maliyetleri de sürekli artıyor.

Çevre Bakanı George Eustice, gazetecilere verdiği demeçte çiftçilerin geçim kaynaklarını riske atan ve hayvan refahı sorunlarına neden olan bu sorunu geçici vizelerle çözeceklerini söyledi.

DOMUZ BİRİKİMİYLE BAŞA ÇIKILAMIYOR

Eustice, "Yapacağımız şey, mezbahalardaki kasapların ve domuzlarla uğraşan et işleyicilerinin 'Mevsimlik İşçi Programı' kapsamında altı aya kadar geçici olarak ülkeye girmesine izin vermek. Bu, şu anda çiftliklerde sahip olduğumuz domuz birikimiyle başa çıkmamıza yardımcı olacak" ifadelerini kullandı

Eustice, biriken domuzları öldürmek ve parçalamak için ilk aşamada acil olarak yaklaşık 800 kasabın gerekli olacağını söyledi ve mezbahaların et depolamasına da yardımcı olacaklarını duyurdu.

HÜKÜMET DİL ŞARTINI KALDIRMAYACAK

Hükümet bu yoldan gelecek olan kasaplar için vasıflı vize şartlarından biri olan İngilizce dil seviyesini hafifletmeyecek. Çiftlik sahipleri ise haftalardır bakanları bu konuda harekete geçmeye çağırıyor. Ulusal Domuz Derneği yaptığı açıklamada, hükümetin attığı adımın sektörü çok rahatlatacağı belirtiyor.

Ulusal Çiftçiler Birliği Başkan Yardımcısı Tom Bradshaw da vizelerin "doğru yönde atılmış bir adım" olduğunu ifade ederek, "Kritik olan mesele kasapları buraya ne kadar çabuk getirebileceğimiz? Onlara en kısa sürede burada ihtiyacımız var." dedi.

JHONSON'IN BREXİT KORKUSU

Tüm suçu pandemiye ve başka ülkelerdeki gelişmelere bağlayan Johnson hükümeti, Brexit'in istenen sonuçları vermemiş olduğunu kabul ettiği takdirde seçim kampanyasında edilmiş tüm sözler ve vaatler üzerinden sert eleştirilere maruz kalınacağının farkında.

Bakan Eustice ise konuya ilişkn olarak, "Karmaşık bir tablo: Piyasada çok fazla aksama, Çin pazarına erişimde sorunlar, belki biraz fazla üretim var. Ve evet, işçiler durumu ağırlaştırıcı bir faktör oldu ama tek faktör bu değil, pandemi sırasında sektörün güvendiği AB vatandaşı işçilerin çoğu da ülkelerine döndü. Yani Brexit ile ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)