BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de raflar boş kaldı----

İngiltere’de raflar boş kaldı

İngiltere’de raflar boş kaldı
11 Eylül 2021 - 16:43 www.finansgundem.com

Yiyecek ve İçecek Federasyonu Başkanı Ian Wright, süpermarketten alışveriş yapanların istediklerini istedikleri zaman almayı umdukları günlerin sona erdiğini, tedarik zinciri krizinin daha da kötüleşeceğini söyledi.

İngiltere'de tedarik ziniciri sorunu baş gösterdi. Yiyecek ve İçecek Federasyonu Başkanı Ian Wright, konuyla ilgili önemli bir uyarı yaptı. Wright, Süpermarketten alışveriş yapanların istediklerini istedikleri zaman almayı umdukları günlerin sona erdiğini, tedarik zinciri krizinin daha da kötüleşeceğini ifade etti.

Wright'ın bu uyarısı müşterilerin raflardaki boşlukların resimlerini paylaşmaya devam etmesi ve bir çiftçinin personel eksikliğinin 'küçük işletmeleri öldürdüğü' konusunda alarm vermesiyle geldi. Tedarik zinciri sorunlarına değinen Wright, "Daha da kötüleşecek ve yakın zamanda kötüleştikten sonra daha iyi olmayacak" dedi.

İNGİLİZLER RAFLARI BOŞ GÖRMEYE DEVAM EDECEK

Hükümet Enstitüsü tarafından düzenlenen bir etkinlikte dinleyicilere konuşan Wright "İşgücü sıkıntısının sonucu, süpermarketleri, marketleri ve restoranları ayakta tutan sistem artık çalışmıyor. Ve tekrar işe yarayacağını sanmıyorum, sanırım artık kalıcı kıtlık içinde olduğumuzu göreceğiz” dedi.

Yabancı işçilerin aileleriyle birlikte ülkelerine dönmeleri, Brexit ve pandemi nedeniyle lisans alamayan kamyon şoförleri ve gıda işleme personelinin sektörü bu duruma sürüklediği belirtiliyor.

Wright, bunun İngiltere'nin yiyeceğinin biteceği anlamına gelmediğini, ancak perakendecilerin daha yüksek marjlı ürünlere öncelik vereceğini söyledi.

İngiltere'de tüketici harcamaları hızla arttı

İngiltere'nin AB'ye gıda ve içecek ihracatı 2 milyar sterline düştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)