BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de perakende satışlar rekor kırdı----

İngiltere'de perakende satışlar rekor kırdı

İngiltere'de perakende satışlar rekor kırdı
13 Temmuz 2021 - 09:51 www.finansgundem.com

İngiltere’nin perakende satışlarındaki artış yılın ikinci çeyreğinde, geçtiğimiz yıl yaşanan kapanmaların etksiyle, rekor düzeyde gerçekleşti.

İngiltere'de perakendecilerin satışlarında yıllık artış nisan-haziran döneminde rekor kırdı. Güçlü büyümede, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020'nin aynı döneminde mağazaların büyük bölümünün kapalı olmaları da rol oynadı.

İngiltere Perakende Konsorsiyumu (BRC) verilerine göre 2021'in ikinci çeyreğinde perakende satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,4 arttı. Satışlar, 2019 ikinci çeyreğe göre de yüzde 10,4 büyüdü.

İkinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yaşanan artış, BRC'nin verileri tutmaya başladığı 1995'ten bu yana görülen en büyük artış oldu.

BRC CEO'su Helen Dickinson yaptığı açıklamadı, "İngiltere ekonomisinin salgın sonrasında kademeli olarak yeniden açılması bastırılmış talebin serbest kalmasını cesaretlendirdi" diye konuştu.

Sadece Haziran ayına baktığımızda ise toplam perakende satışlar 2019 yılının haziran ayına göre yüzde 13,1 arttı. Mayıs ayında artış yüzde 10 olmuştu. 2020 yılının haziran ayına göre ise satışlarda görülen artış yüzde 10,4 oldu. Karşılaştırılabilir alanlardaki satışlar ise yüzde 6,7 yükseldi.

Kovid-19 aşı merkezinde 204 çalışan korona virüs pozitif çıktı!

Otobüs biletlerine tavan fiyat geliyor!

Vadeliler yükselişe işaret etti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)