BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere’de okulların yarısı öğretmen kovacak----

İngiltere’de okulların yarısı öğretmen kovacak

İngiltere’de okulların yarısı öğretmen kovacak
08 Kasım 2022 - 18:16 www.finansgundem.com

Yükselen enerji maliyetleri ve düşük ödeneklerden şikayet eden İngiliz okul yöneticileri artan maliyetler karşısında ekstrem önlemler almak zorunda kalacaklarını belirtiyor.

FINANGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de okul yöneticilerinin katıldığı şimdiye kadar yapılan en büyük ankete göre, ülkedeki okulların yarısından fazlası yetersiz finansman ve artan maliyetler nedeniyle personel işten çıkarmaya yakın olduklarını açıkladı.

Bloomberg’ün haberine göre 11 bin okulun yöneticisiyle gerçekleştirilen ankette okul müdürlerinin üçte ikisi (%66) eğitim asistanlarını işten çıkaracak veya iş saatlerini azaltacak çözümler üretmek zorunda kalacaklarını açıkladı. Katılımcıların yarısı ise öğretmen sayısını ve ders saatlerini azaltmayı düşündüklerini söyledi.

İngiltere Ulusal Okul Müdürleri Derneği (NAHT) Genel Sekreteri Paul Whiteman eğitimcilerin maliyetlerdeki ‘kusursuz fırtınanın’ altında kaldığını ve okul yöneticilerinin ‘aşırı enerji faturalarıyla’, biriken maliyetlerle ve düşük fonlarla mücadele ettiğini söyledi.

Whiteman, “On yıllık kemer sıkma politikalarının ardından kesilecek ek bir maliyet kalmadığı için, artık binlerce okul acı verici kesintiler yapmadıkları takdirde açığa düşmeye hazırlanıyor. Eğitim gerçekten tehlikeli bir durumda” ifadelerine yer verdi.

Genel sekreter, “Kesilmesi mümkün olan tek maliyet, çocuklar üzerinde ve özellikle de halihazırda en dezavantajlı ve savunmasız olanlar üzerinde gerçekten acil bir etkiye sahip olacak unsurlardır. Bu okul yöneticilerinin çabaladığı her değere aykırıdır ve üyelerimden duyduğum öfke ve çaresizlik benzeri görülmemiş bir durumda” açıklamasında bulundu.

Whiteman, “Okullar işten çıkarma yapmaktan başka çareleri olmadığını görüyorlar. Öğretim asistanları ve öğretmenlerdeki azalma felaketlere sebep olacak. Daha büyük sınıf alanlarına ve en fazla ihtiyacı olan çocuklar için daha az desteğe yol açacaktır. Bunun olmasına izin verilemez” ifadelerine yer verdi.

Salı günü yayınlanan anketin bulguları, okul yöneticilerinin %54'ünün daha fazla kesinti yapmazlarsa bu yıl açığa gireceklerini söylediğini de belirtti. Ankete katılanların sadece %5'i, gelecek akademik yılda (23-24) maliyetlerini açığa girmeden ödeyebileceklerini söyledi. Diğer bir deyişle ülkedeki her 10 okulun dokuzundan fazlasında bütçeler sert bir eylem olmadan dengelenemeyecek.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ankette İngiltere’deki okulların yarısına yakınının (%47) gelecek yıl çocuklar için eğitim dışı destek ve hizmetlerini azaltmak zorunda kalacakları belirtiliyor. Her 10 okulun dördünden fazlası ise (%44) ek desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler için yapılan harcamaları azaltmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Okul yöneticilerinin üçte biri (%31), İngiltere Ulusal Özel Ders Programı (NTP) aracılığıyla özel ders desteği alan çocuk sayısını azaltmak zorunda kalacaklarını belirtiyor.

Whiteman konuyla ilgili açıklamasında, “Okullar artık öğrencileri desteklemek için yaratılan, çocukların sadece eğitim için değil, sağlıkları ve refahları için de güvendikleri bu önemli hizmetleri karşılayamayacaklar. Bu destekler arasında okul içi mental sağlık hizmetleri, danışmanlık, konuşma ve dil terapisi gibi hizmetler de var. Geçen yıl önerilen Kovid sonrası iyileşme planını finanse etmeyi reddeden bu hükümet, yeni bir kriz döneminde okulların sunabileceği desteği yok ederek toplumdaki en savunmasız çocukları ikinci kez etkin bir şekilde terk ediyor” dedi.

NAHT'ın anketi 21 Eylül ve 14 Ekim tarihleri arasında yapıldı ve İngiltere'deki çoğunlukla ilkokul yöneticilerinin 11.000'den fazlasından yanıt aldı.

Emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

 

İngiltere'de market enflasyonunda yeni rekor

 

İngiltere'deki işletmelerde Noel korkusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)