BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere'de nakit çekme işlemleri rekor kırdı----

İngiltere'de nakit çekme işlemleri rekor kırdı

İngiltere'de nakit çekme işlemleri rekor kırdı
09 Ağustos 2022 - 11:30 www.finansgundem.com

Rusya'ya yönelik yaptırımlar sonrasında başlayan enerji krizi nedeniyle son aylarda çift haneli enflasyon rakamına ulaşan İngiltere'de nakit çekme işlemleri rekor düzeyde arttı.

Postanın yanı sıra bankacılık hizmetleri de sunan İngiltere Postanesi, temmuz ayında nakit çekme işlemlerinin 801 milyon sterlin ile rekor kırdığını duyurdu.

Nakit yatırma ve çekme işlemlerinin toplam hacmi ise 3.3 milyar sterlin'e ulaştı, bu tutar kurumun 360 yıllık tarihinde rekor teşkil ediyor.

CNBC'nin haberine göre nakit çekimleri, haziranda bir önceki yıla göre yüzde 8 artışla 744 sterlin'e, temmuz ayında ise yüzde 20 artışla 665 milyon sterlin'e yükseldi.

Finans kurumu AJ Bell'den Laura Suter, yaptığı açıklamada nakit kullanımındaki artışın bir dizi faktöre bağlı olduğunu belirterek, "Birincisi, daha fazla insan konaklamaya gittiklerinde nakit kullanıyor. İkincisi, postane enerji alımı yapan müşterilere nakit şeklinde destek dağıtılmasına yardımcı oldu ve üçüncüsü, insanlar bunu bir bütçeleme yöntemi olarak kullanıyor" dedi.

Postanenin yaptığı araştırmaya göre bu yıl tatile çıkmayı planlayan İngiliz vatandaşlarının yüzde 71'i önceden nakit çekme yolunu tercih etti. Son 5 yılda İngiltere'de tatil yapanların neredeyse üçte biri, üzerlerinde nakit para olmadığı için zorluk yaşadıklarını ifade ettiler.

Temmuz ayında postane, hükümetten enerji faturaları konusunda destek almaya hak kazananlar için 600 binden fazla nakit ödemeyi işleme koydu. Yapılan işlemin hacmi ise 90 milyon sterlin'e ulaştı.

Enerji krizi nedeniyle İngiltere'de enflasyon geçen aylarda çift haneli rakama yükselirken İngiltere Merkez Bankası, enflasyonun ekim ayında yüzde 13.3 ile zirve yapmasını ve 2023'ün büyük bölümünde yüksek seviyelerde kalmasını bekliyor.

İngiltere'de yeni faiz artış sinyali

 

İngiltere'de grev oylaması

 

İngiltere MB enflasyonla mücadelede geç mi kaldı?

 

İngiltere MB faiz oranını 50 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)