BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere'de mortgage kredisi kullanımında düşüş----

İngiltere'de mortgage kredisi kullanımında düşüş

İngiltere'de mortgage kredisi kullanımında düşüş
27 Ekim 2022 - 08:55 www.finansgundem.com

İngiltere'de mortgage kredisi kullanımı gelecek sene on yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesinde olabilir.

İngiltere'de mortgage kredisi (Konut kredisi), faiz oranlarındaki artışın ve kredi maliyetlerindeki daralmanın hane bütçelerini kırılma noktasına getirmesinin ardından gelecek yıl on yıldan fazla bir sürenin en büyük düşüşüne doğru gidiyor.

Danışman EY'nin bir raporuna göre, konut alımları için toplam krediler, gelecek yıl sadece 11 milyar sterlin (12,7 milyar dolar) olabilir ki bu, 2022 için beklenen 63 milyar sterlinlik oranın küçük bir kısmı. Bu, kredilerde %0,7'lik bir büyüme, 2011'den bu yana en düşük ve bu yıl beklenen %4'lük sağlıklı artıştan aşağı olacak.

Rapor, ekonomi resesyona girerken bile pandemi boyunca büyümeye devam eden İngiltere konut piyasası için yanıp sönen son uyarı işareti. Başka bir gerileme devam ederken, bankalar ve emlakçılar aylardır emlak piyasasının önümüzdeki aylarda düşmese de yavaşlayacağını tahmin ediyordu.

Borçlanma maliyetleri, İngiltere Merkez Bankası'nın son 40 yılın en yüksek enflasyonuna karşılık faiz oranlarını yükseltmeye devam edeceği beklentileriyle birlikte yükseliyor. Yatırımcılar, para politikası belirleyicilerinin önümüzdeki hafta tekrar bir araya gelerek, geçen yılın sonunda sıfıra yakın olan taban oranını %3'e çıkaracakları 33 yılın en büyük artışına bahse giriyor.

EY'nin İngiltere finansal hizmetler yönetici ortağı Anna Anthony, "Faiz oranları tarihi standartlara göre hala oldukça düşük olsa da, on yılın en yükseğidir ve daha da artmaya hazırdır. Bu, zaten kısıtlı olan finansman üzerinde daha fazla baskı oluşturacak ve çoğu banka kredisi biçimine yönelik talep üzerinde zincirleme bir etki yaratacaktır." dedi.

İngiltere'de emlak sektörüne can verecek tasarı

 

İngiltere'de konut fiyatlarındaki artış hız kesti

 

İngiltere'de konut fiyat artışlarında düşüş

 

İngiltere'de konut piyasası çöküyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)