BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİngiltere'de kuraklık: Thames Nehri'nin kaynağı kuruyor----

İngiltere'de kuraklık: Thames Nehri'nin kaynağı kuruyor

İngiltere'de kuraklık: Thames Nehri'nin kaynağı kuruyor
09 Ağustos 2022 - 11:43 www.finansgundem.com

İngiltere'deki Thames Nehri'nin kaynağı, ülkedeki yoğun kuraklık yüzünden kuruyor. The Rivers Trust Politika ve Bilim Direktörü Dr. Rob Collins, nehrin kaynağının Cirencester'dan Somerford Keynes'e 8 kilometre aşağı doğru kaydığını bildirdi.

The Rivers Trust Politika ve Bilim Direktörü Dr. Rob Collins, "Uzun süren kuru havanın ardından Thames'in Gloucestershire'daki kaynağı kuruyor ve şu anda yalnızca aşağı yönde 8 kilometreden daha fazla, zayıf bir akıntı görülebiliyor" açıklamasında bulundu.

Gelecek haftalarda ülkede sıcaklıkların artmasının beklendiğini söyleyen Collins, İngiltere'nin iklim değişikliği sebebiyle daha uzun kuraklık dönemlerine hazır olması gerektiği uyarısı yaptı.

Su kıtlığı artacak

The Guardian'ın aktardığına göre Collins, "Değişen iklim koşullarında, azalan bir kaynak için artan rekabet ve sudaki yaşam üzerindeki yıkıcı etkilerle birlikte, bu tür kuraklık ve su kıtlığı dönemlerinin sıklığının ve şiddetinin yoğunlaşacağını öngörebiliriz" dedi.

Hortum kullanma yasağı

İngiltere'nin en büyük su ve atık su hizmetleri şirketi Thames Water, 4 Ağustos'ta müşterilerini yağış eksikliği yüzünden gelecek haftalarda Londra'da "hortum yasağını" (Belirli bir su şirketi tarafından su kıtlığı sırasında uygulanan hortum kullanımına ilişkin resmi kısıtlama) uygulamak zorunda kalabilecekleri konusunda uyarmıştı.

Yer altı suyu seviyeleri

Thames Water, kuraklık nedeniyle talebin 25 yılın en yüksek seviyelerine ulaştığını açıklamış, yer altı suyu seviyeleri bu yıl ilk kez ortalamanın altına düşmüştü.

Sulama yasağı

İngiltere'de içme suyu sağlayan bir diğer tedarikçi olan South East Water da Kent ve Sussex'teki müşterileri için 12 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe girecek "hortum" ve "sulama" yasağını açıklayan ikinci tedarikçi oldu.

1935'ten beri en kurak temmuz

İngiltere Meteoroloji Kurumu (Met Office) istatistiklerine göre bu yılın temmuzu, İngiltere için 1935'ten bu yana en kurak temmuz ayı, Doğu Anglia, güneydoğu ve güney İngiltere için ise kayıtlara geçen en kurak temmuz oldu.

Romanya kuraklık riski ile karşı karşıya

 

Fransa son 63 yılın en kurak temmuzu yaşadı

 

AB: Avrupa'nın yarısı kuraklık riski altında

 

İtalya'da son 70 yılın en şiddetli kuraklık krizi

 

Po Nehrini kuraklık vurdu

 

Kaliforniya'da çim sulamaya yasak geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)