BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de Kovid-19: Kişisel sorumluluk sürecine geçildi----

İngiltere'de Kovid-19: Kişisel sorumluluk sürecine geçildi

İngiltere'de Kovid-19: Kişisel sorumluluk sürecine geçildi
23 Şubat 2022 - 10:38 www.finansgundem.com

İngiltere'de korona virüs pandemisi ile mücadele kapsamında salgın tedbirleri kaldırılarak "kişisel sorumluluk" sürecine geçildi.


İngiltere Başbakanı Boris Johnson, insanların korona virüsle yaşamayı öğrenmesi ve özgürlükler kısıtlanmadan herkesin kendisini ve çevresindekileri koruması gerektiğini savundu. Johnson'un testi pozitif çıkan kişilerin kendilerini tecrit etmesine yönelik yasal zorunluluğun kaldırılacağını duyurmasının artından ülkedeki tüm pandemi kısıtlamaları sona erdi.

Yasal zorunluluk olmamasına rağmen korona virüs pozitif yetişkinler ve çocukların evde kalmaları ve diğer kişilerle temastan kaçınmaları tavsiye olarak kalmaya devam edecek.

'Aşı ve test maliyeti İçişleri Bakanlığının bütçesinden fazla'

Halka ücretsiz dağıtılan hızlı antijen testlerine son verilecek fakat en yaşlı ve savunmasız gruptakiler testleri ücretsiz alabilecek. Korona virüs aşılarının ve testlerinin ekonomiye maliyetinin çok yüksek olduğunu belirten Başbakan Johnson, bu maliyetin "İçişleri Bakanlığının bütçesinden bile daha fazla" olduğunu söyledi.

Johnson, Kovid testlerinin ekonomiye 15,7 milyar sterline mal olduğunu kaydetti.

Ölümlerin yüzde 80'i ilk 12 ayda gerçekleşti

İngiltere, 180 bini aşkın ölümle "Avrupa'da Kovid-19 kaynaklı en çok ölümün görüldüğü ülke" konumunda bulunuyor. Ülkede görülen Kovid-19 ölümlerinin yaklaşık yüzde 80'i salgının ilk 12 ayında yaşandı.

Aşılama programı ve toplumun virüse karşı bağışıklığının artmasıyla, zamanla Kovid kaynaklı can kaybı ve hastaneye yatış sayılarında düşüş görüldü.

Aşılama programına 8 Aralık 2020'de başlayan İngiltere'de, 12 yaş ve üzeri kişilerin yüzde 91,4'ü ilk doz aşıyı, yüzde 85’i ikinci doz aşıyı ve yüzde 66,2'si ise güçlendirici dozu aldı.

İngiltere'de işverenlerin ekonomiye olan güvenleri arttı

 

İngiltere'den 4 Rus bankasına yaptırım

 

İngiltere, salgının başından bu yana ilk kez bütçe fazlası verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)