BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere'de konut fiyatlarında artış yavaşladı----

İngiltere'de konut fiyatlarında artış yavaşladı

İngiltere'de konut fiyatlarında artış yavaşladı
28 Kasım 2022 - 07:59 www.finansgundem.com

İngiltere'de ekim ayında gayrimenkul piyasası aktivitesi duraksadı ve konut fiyatlarında artış Şubat 2020'den bu yana görülen en yavaş seviyeye indi.

İngiltere'de konut fiyatlarında yukarı yönlü seyir ekim ayında yavaşladı. Zoopla'nın konut fiyat endeksi Ekim ayında, Truss hükümetinin Eylül ayı sonuna doğru açıkladığı "mini bütçe"nin tahvil piyasalarında tetiklediği satışların etkisiyle yavaşladı.

Ekim ayında konutlar için alıcı talebi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 gerilerken, satış hacmi de geçen yıla göre yüzde 28 düştü.

Zoopla, geçen ay yüzde 6 seviyesinin üzerine çıkan mortgage faiz oranlarının 2023 yılı başında yüzde 4-5 seviyesine dönmesini beklediklerini de duyurdu.

Eylül'de sona eren 3 ayda konut fiyat enflasyonu önceki 3 aya göre yüzde 0,7 arttı. Bu, Şubat 2020'den bu yana görülen en büyük düşük oldu. Yıllık bazda artış ise yüzde 7,8'e yavaşladı.

İngiltere'de toplu grev kararı

 

İngiltere'de fabrikalarda sipariş sıkıntısı

 

İngiltere'nin araç üretimi arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)