BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere'de konut fiyatları yüzde 5.2 arttı----

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 5.2 arttı

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 5.2 arttı
15 Eylül 2015 - 21:15 www.finansgundem.com

İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 5.2 artış gösterdi

İngiltere’de konut fiyatları temmuz sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 5,2 artış kaydederken, ülkenin doğusunda konut fiyatlarının artış hızı Londra’daki artışın önüne geçti.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nden yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının temmuz sonunda yıllık yüzde 5,2 yükseldiği belirtildi. Bu yılın haziran sonuna kadar olan bir yıllık dönemde konut fiyatlarının artış hızı yüzde 5,7 seviyesindeydi. Yıllık bazda konut fiyatlarının artış hızındaki yavaşlamanın temel gerekçesi olarak İskoçya ve kuzey doğu İngiltere’de konut fiyatlarındaki düşüşler gösterildi.

Öte yandan temmuz sonu itibarıyla yıllık bazda konut fiyatlarında en yüksek artış yüzde 8,3 ile İngiltere’nin doğusunda kaydedildi. Kuzey İrlanda da yüzde 7,4 ile konut fiyatlarında en yüksek artışın görüldüğü bölgelerden biri olarak öne çıktı. Kuzey İrlanda’da konut fiyatlarındaki artışın diğer bölgelerden yüksek olması, fiyatların daha önce büyük oranda azalmasına bağlandı. Hali hazırda Kuzey İrlanda’da konut fiyatları 2007 Ağustos’undaki seviyesinden yaklaşık yüzde 42,3 daha düşük seyrediyor.

İngiltere’nin güneydoğusunda ise konut fiyatları temmuz sonunda yıllık bazda yüzde 6,7 artış kaydetti. Aynı dönemde başkent Londra’da ise konut fiyatları yüzde 5,5 yükseldi.

ONS açıklamasında, İngiltere’de bu dönemde ortalama konut fiyatının 282 bin sterlini bulduğu, Londra’nın ise 525 bin sterlinle en yüksek ortalama konut fiyatının ölçüldüğü bölge olmaya devam ettiği de vurgulandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)