BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de "karışık aşı" denemeleri genişletiliyor----

İngiltere’de "karışık aşı" denemeleri genişletiliyor

İngiltere’de karışık aşı denemeleri genişletiliyor
14 Nisan 2021 - 15:32 www.finansgundem.com

İngiltere’de korona virüsle mücadele kapsamında farklı aşıların birleştirilmesiyle yapılan "karışık aşı" klinik deneyinin genişletilerek daha fazla kişiye uygulanacağı açıklandı.

İngiliz bilim insanları, virüse karşı uzun süreli bağışıklık sağlamak için Oxford-AstraZeneca ve Pfizer-BioNTech aşılarının farklı kombinasyon ve aralıklarla yapıldığı Com-Cov klinik deneyinin genişletileceğini bildirdi.

Com-Cov klinik deneyinde, ilk doz Pfizer veya AstraZeneca aşısını olan 50 yaşın üzerindeki yetişkinler, 2'nci dozda Moderna veya Novavax aşısını olacak.

Sağlık uzmanları, istenmeyen yan etkiler konusunda denemeye gönüllü katılanları sürekli takip edeceklerini belirtti.

800'den fazla kişiye uygulandı

Klinik denemelerin baş araştırmacısı Oxford Aşı Grubu’ndan Prof Matthew Snape, denemelere son 8 ila 12 hafta içinde Ulusal Sağlık Sistemi NHS'den bir doz almış 1050 gönüllünün katılmasını tahmin ettiklerini ifade ederek, "Halihazırda araştırmaya 800'den fazla kişi katıldı; 2 doz Pfizer, AstraZeneca veya 2 doz karışık aşı oldu." dedi.

İlk sonuçlar gelecek ay açıklanacak

Com-Cov klinik deneyinin ilk aşamasının sonuçlarının mayıs ayında açıklanması bekleniyor. Genişletilmiş denemelerin sonuçlarının ise haziran veya temmuz ayında raporlanması planlanırken, klinik deneyin 1 yıl kadar devam edeceği açıklandı.

İngiltere'de halihazırda BioNTech-Pfizer, Oxford-AstraZeneca ve Moderna aşıları kullanılıyor.

DSÖ tavsiye etmiyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi ve Dünya Sağlık Örgütü şu anda korona virüs aşılarının değiştirilmesini aynı düzeyde koruma sağlayıp sağlamayacağını inceleyen hiçbir veri bulunmaması nedeniyle önermiyor.

İngiliz bilim insanları ise karışık aşı uygulaması formülü ile bir ilke imza atarak, yüksek düzeyde koruma sağlanacağına inanıyor.

Romanya'da vakalar arttı... Sağlık Bakanı görevden alındı

 

Türkiye’de her 3 kişiden 1’i bağışıklık kazandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)