BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de işyerlerinde ırkçılık davaları yüzde 50 arttı----

İngiltere’de işyerlerinde ırkçılık davaları yüzde 50 arttı

İngiltere’de işyerlerinde ırkçılık davaları yüzde 50 arttı
03 Eylül 2021 - 13:10 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde ırkçılık mağdurlarını seslerini daha yüksek bir şekilde duyurmaya başladı. Geçtiğimiz yıl İngiltere’deki iş mahkemelerinde ırkçılık davalarında olağanüstü bir artış gözlemlendi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya çapında pandemi sürecinden en kötü etkilenenler etnik azınlıklar oldu. İngiltere genelindeki istihdam mahkemelerinde 2020'de ırk ayrımcılığına ilişkin davaların sayısında %48'lik çarpıcı bir artış yaşandı.

Financial News’in haberine göre, bağımsız kamu kuruluşu Advisory, Conciliatoin ve Arbitration Service’in(ACAS) araştırmasında 2020 yılı boyunca İngiltere’deki iş mahkemelerinde ırk ayrımcılığı şikayetlerini ele alan 3 bin 641 davanın görüldüğü belirtiliyor.

Borsa yatırım platformu AJ Bell’in Başkan Yardımcısı ve firmanın ırksal çeşitlilik projesi Diversity Project’in Başkanı Baroness Helena Morrissey konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sorunları tartışmak ve bir şekilde duyulmasını sağlamak için bir fırsat oluştu” dedi.

Morrissey, “Umudum, bunun daha fazla insanın ırk ayrımcılığına maruz kalmaması ve bunun yerine mağdurların son birkaç yıldır şikayetlerini mahkemeye taşımak için artan ilgiden cesaret aldığını hissetmesi, ki bu da pahalı ve beraberinde riskler taşıyor" dedi.

Habere göre İngiltere iş mahkemelerinde 2019’da ırkçılık konulu suçlamaları ele alan 2 bin 464 dava görüldü. Bu durum ülkede son bir yılda iş mahkemelerinde ırkçılık davalarının %48 oranında arttığını gösteriyor.

2021 yılında ise 30 Haziran tarihine kadar aynı sorunları ele alan bin 734 adet dava görüldü.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dava sayılarındaki artış geçen yıl Siyahi Amerikalı George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından hızlı bir şekilde arttı. Black Lives Matter (Siyahların Hayatları Değerlidir) eylemleriyle birlikte dünya çapında çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda şirketlerin girişimlerde bulunması için baskılar arttı.

Finans sektöründe üst düzey yöneticiler ırk ve eşitsizlik konularını dikkate almak zorunda kaldı ve hem kamuoyunda hem de işyerlerinde sorunları tartışmaya açma gibi sorumlulukları doğdu.

Pandemi dönemi etkin azınlıkların en ağır şekilde etkilendiği dönem oldu. İngitere’de Londra’nın kent meydanında kölelik dönemini hatırlatan heykellere karşı çıkılmasıyla doğan protestolar ırk ayrımcılığı tartışmalarını körükledi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), İhtiyati Düzenleme Kurumu (PRA) ve Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) çeşitlilik ve kapsayıcılık yaklaşımları konusunda ortaklaşa danışmanlık yapmaya başladı. Düzenleyici kurumların makalesinde firmaların çeşitlilik verilerini düzenli olarak bildirmeleri ve üst düzey yönetiminde çeşitlilik ve kapsayıcılık politikalarından doğrudan sorumlu tutulmalarının zorunlu olması öneriliyor.

Güçlü istihdam raporu borsalar için kötü haber

 

HSBC’de ırkçılık skandalı

 

Şirketlerin yönetim kurullarında ırk ayrımcılığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)