BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de işletmelere 1 milyar sterlinlik salgın desteği ----

İngiltere'de işletmelere 1 milyar sterlinlik salgın desteği

İngiltere'de işletmelere 1 milyar sterlinlik salgın desteği
23 Aralık 2021 - 15:58 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle işletmelere 1 milyar sterlin hacminde ek finansman sağlanacağını bildirdi.

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, salgının işletmelere etkisini değerlendirdi.


Sunak, özellikle son dönemde Kovid-19'un Omicron varyantı nedeniyle zor durumda olan işletmelerin desteklenmesi amacıyla toplam hacmi 1 milyar sterlini bulan bir ek finansman paketi sunulduğunu bildirdi.

Önümüzdeki dönemde salgın nedeniyle işletmelerin zor bir dönemden geçebileceğini belirten Sunak, başvuran işletmelere bir defaya mahsus olmak üzere 6 bin sterline kadar hibe imkanı verileceğini aktardı.

Önümüzdeki dönemde küçük ve orta ölçekli şirketlerde çalışanların salgın kaynaklı hastalık izinlerinin de yine bu finansman paketinden karşılanmasının planlandığını bildiren Sunak, ülkede önümüzdeki dönemde yaklaşık 200 bin işletmenin mali yardım talebinde bulunmasının beklendiğini aktardı.

Sunak, "Omikron varyantının yayılmasının, konaklama ve eğlence sektörlerindeki işletmeler için büyük bir belirsizlik anlamına geldiğinin farkındayız." ifadesini kullandı.

İngiliz hükümetinin tahminlerine göre, ülkedeki işletmelerin bu ayın sonunda normal koşullardaki gelirlerinin yüzde 40 ila 60 arasında azalmış olması bekleniyor.

 "İnsanlar yaşamlarını sürdürürken haklı olarak daha dikkatli davranıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İngiltere Başbakanı Boris Johnson da "Omikron vakalarındaki artışla birlikte insanlar yaşamlarını sürdürürken haklı olarak daha dikkatli davranıyor. Bu da genellikle yılın en yoğun zamanı olan bu dönemde konaklama, eğlence ve kültürel sektörlerimizi (olumsuz yönde) etkiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) dün yapılan açıklamaya göre, ülkenin bu yılın 3. çeyreğine ilişkin daha önce yüzde 1,3 olarak açıklanan büyüme oranı yüzde 1,1'e revize edilmişti.

Ülkede Temmuz-Eylül 2021'de şirketlerin yatırımları yüzde 2,5 düştü. Söz konusu yatırımlar, Kovid-19 salgını öncesi seviyesinin yaklaşık yüzde 12 altında kaldı.

İngiltere’de otomobil üretimi kasımda yüzde 28,7 daraldı

 

İngiltere'de rekor vaka: 1 günde 106 bin 122

 

İngiltere'nin 3. çeyrek büyümesi aşağı yönlü revize edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)