BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere’de iş piyasasına Omikron darbesi----

İngiltere’de iş piyasasına Omikron darbesi

İngiltere’de iş piyasasına Omikron darbesi
16 Aralık 2021 - 18:06 www.finansgundem.com

Rekor bir hızla artan Omikron vakaları nedeniyle İngiltere yeni bir işçi krizi ortaya çıkabilir. Yöneticiler şirketlerindeki vaka artışları nedeniyle personel sıkıntısı çektiklerini belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de Omikron varyantının yaygınlaşmasıyla ülkedeki perakende, imalat, seyahat ve sağlık şirketleri, daha fazla kişinin Kovid-19’a yakalanması nedeniyle personel sıkıntısı çektikleri konusunda uyardı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, Pazartesi günü yaklaşık 200.000 yeni Omikron vakasının görüldüğünü ve bu eğilimin devam etmesi halinde hafta sonuna kadar bir milyondan fazla yeni vakaya yol açabileceğini tahmin etti. İngiltere hükümetinin baş sağlık danışmanı Profesör Chris Whitty Salı günü bakanlara verdiği demeçte, vakalardaki keskin artışın kitlesel personel eksikliklerine yol açma olasılığının büyük olduğunu söyledi.

Financial Times’ın haberine göre artan hasta personel sayısı, emek yoğun sektörlerde şimdiden endişelere yol açarken, ülkedeki bazı yöneticiler, Kovid ile temas eden personelini izole etmek zorunda kaldıkları için yaz aylarında görülen tedarik zinciri kesintisine geri dönmekten korktuklarını belirtiyor.

Oyuncak perakendecisi Entertainer'ın CEO’su Gary Grant konuyla ilgili "Şu anda şirkette pandeminin başlangıcından bu yana her zamankinden daha fazla Kovid pozitif vakamız var" ifadelerine yer verdi.

Grant, durumun personele Kovid ile temas ettikten sonra test yapmalarının söylenmesiyle daha da şiddetlendiğini söyledi.

İngiltere'de iki doz aşı olan ve Omikron vakasıyla temaslı olanların 10 gün boyunca izole etmek zorunluluğu bulunmuyor. Ancak bu bireylerin her gün Kovid testi yaptırması gerekiyor. Testlerin eksikliği de göz önüne alındığında bu ülkede ciddi bir zorluğa neden oluyor.

İngiltere Kraliyet Posta Şirketi, bu yıl Noel öncesinde personel devamsızlıklarının geçen senenin neredeyse iki katı olduğunu ve bu durum ülkenin bazı bölgelerinde sorunlara yol açtığını açıkladı. Habere göre tren mürettebatı arasındaki yaygınlaşan Kovid vakaları ülkedeki demiryolu ağı üzerinde de etkili olmaya başladı.

Başka bir perakende yöneticisi, personelin Noel'den önce işe gelme konusunda daha temkinli davrandığını belirterek, "insanların Kovid'e yakalanmak istememesi" nedeniyle "endişe faktörünün" yükseldiğini söyledi. Yönetici, Noel için evlerine dönmeyi planlayan pek çok AB vatandaşının ülkeden çoktan ayrıldığını da sözlerine ekledi.

FT’nin haberine göre, söz konusu endişeler İngiltere, İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng ile Pazartesi günü çalışan gruplarıyla yapılan bir toplantıda ve Salı akşamı İngiltere Ticaret Bakanı Paul Scully ile perakende sektörü patronları arasında gerçekleşen görüşmede gündeme geldi.

Scully personel sıkıntısı konusundaki endişelerini kabul etti. Ancak bakan yeni günlük test rejiminin şirketlerin çalışan sıkıntısı sorunlarını çözeceği yönünde güvence vermeye çalıştı.

Habere göre Scully, hükümetin bundan sonra ne planladığı konusunda da baskı altındaydı, ancak eve kapanma ihtimalini küçümsedi. İngiltere Ticaret Bakanı, hükümetin politikasının yeni varyantın etkisini değerlendirmek için "nefes alma alanı" yaratacağını savundu.

Bir perakende yöneticisi, personel sıkıntısının yaz aylarındaki işçi krizi kadar kötü olmadığını, ancak artan vakaların endişeye yol açtığını söyledi. Diğer perakendecilerse, belirli bölgelerde vakaların artmasına karşın, devamsızlık oranlarında genel bir artış olmadığını söyledi.

Birleşik Krallık Depo İşletmeleri Birliği Başkanı Neil Bowker, mevsimsel talebin arttığı bir dönemde bazı depo işletmecilerinin baskı altında olduğunu söyledi. Bowker, "Mevsimsel nakliye talepleri arttı ve deneyimli depo yöneticileri virüs nedeniyle izolasyona çekildikçe, zorluklar daha da artmış oldu" dedi.

Virüsün yayılmasının sağlık hizmetlerini etkilemeye başladığına dair işaretler var. Ülke genelindeki sağlık örgütlerini temsil eden NHS Konfederasyonu'nun Baş Yöneticisi Matthew Taylor şunları söyledi: "Sağlık sektörü liderleri bize Kovid nedeniyle bazı personellerinde devamsızlık yaşadıklarını söylüyor."

Yetkili, NHS hizmetlerin devam etmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Sağlık sektörü liderleri neyin gelmekte olduğu konusunda endişeliler. Özellikle hastalarda gelen yüksek talep olması ve destekleyici aşı programlarına hayati derecede önem verilmesi bu endişeleri güçlendiriyor” ifadelerine yer verdi.

Johnson'dan Omikron uyarısı

 

İngiltere Kraliçesi geleneksel Noel yemeğini iptal etti

 

İngiltere Merkez Bankası'ndan şaşırtan faiz kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)