BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere’de imalat umut verdi----

İngiltere’de imalat umut verdi

İngiltere’de imalat umut verdi
24 Kasım 2021 - 14:21 www.finansgundem.com

İngiltere'de imalat sanayii siparişleri 1977'den bu yana görülen en güçlü artışı yaşadı

İngiltere Sanayiciler Konfederasyonu (CBI) tarafından yapılan CBI Endüstriyel Trendler Anketi, imalatçıların toplam siparişlerinin Kasım'da 1977'den bu yana görülen en güçlü artışı yaşadığını ortaya koydu.

282 imalatçının katıldığı anket, ihracat siparişlerinin de Mart 2019'dan bu yana görülen en güçlü atışı yaşadığını gösterdi.

CBI imalat siparişleri endeksi 9'dan 26 puana çıktı. İhracat siparişleri endeksi -7'den +3'e toparlandı. İmalat siparişleri için uzun vadeli ortalama -14, ihracat siparişleri için uzun vadeli ortalama ise -18 seviyesinde bulunuyor.

CBI tarafından yapılan anket, stokların nihai mamullere yeterlilik oranının da Nisan 1977'den bu yana görülen en düşük seviyeye gerilediğini ortaya koyarken, önümüzdeki çeyreğe yönelik çıktı fiyatı büyümesi için beklentiler de Mayıs 1977'den bu yana görülen en güçlü yükselişi yaşadı.

CBI beklenen fiyatlar endeksi 59'dan 67'ye yükseldi. Stok yeterlilik endeksi yüzde -13'ten yüzde -16'ya geriledi.

CBI ekonomisti Anna Leach yaptığı açıklamada, "Güçlü siparişler görmek iyi ve imalat sektöründü üretim büyümesi kışa girerken artıyor. Üretim büyümesi 3 aydı istikrarlı ve uzun vadeli ortalamadan daha hızlı. Ancak artan arz taraflı zorluklar şirketlerin talebi karşılama kapasiteleri üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor" diye konuştu.

Almanya'da iş dünyasının ekonomiye güveni kötüleşti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)