BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralarİngiltere'de ilk kripto düzenlemesi yolda----

İngiltere'de ilk kripto düzenlemesi yolda

İngiltere'de ilk kripto düzenlemesi yolda
01 Şubat 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

Britanya'nın ilk kripto düzenlemesini "güçlü, sağlam" standartlar belirleyecek. FCA'nın ortaya koyacağı kural önerilerinin 3 ay kadar kamuoyunda tartışmaya açılması bekleniyor.

İngiltere Maliye Bakanlığı'nın geçen yıl kripto para borsası FTX'in batması sonrasında, kripto varlıklar için "sağlam, güçlü" regülasyonlar planladığı bildirildi.

İngiltere'de Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) kripto varlıklar için şu ana kadar lisans başvurusu yapanların yüzde 80'inden fazlasının bu işi uygun şekilde yapabileceklerini gösteremediklerini vurguladı.

Finansal Hizmetler Bakanı Andrew Grifith yaptığı değerlendirmede, bugün yayınlanacak taslak kuralların, sağlam, şeffaf ve adil stardartlar ortaya kunmasını sağlaması, geleneksel finansa yaklaşım ile tutarlı olmalarının beklendiğini ifade etti.

FCA'nın ortaya koyacağı kural önerilerinin 3 ay kadar kamuoyunda tartışmaya açılması bekleniyor. Maliye Bakanlığı bu yaklaşımın sektördeti en ciddi riskleri azaltacağını da savundu.

İngiltere'de kripto para sektörüne yeni kurallar

 

İngiltere'de kriptolara düzenleme yolda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)