BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de evsizlere destek veren kuruluşun çalışanları grevde----

İngiltere’de evsizlere destek veren kuruluşun çalışanları grevde

İngiltere’de evsizlere destek veren kuruluşun çalışanları grevde
05 Aralık 2022 - 15:06 www.finansgundem.com

İngiltere'de evsizlere barınma desteği ve danışmanlık hizmeti sunan yardım kuruluşu Shelter'ın 600'den fazla çalışanı, maaş zammı anlaşmazlığı nedeniyle iki haftalık grev başlattı

Yıllık bazda enflasyonun yüzde 11’i geçerek son 41 yılda zirveyi gördüğü İngiltere’de yüzde 3 maaş zammı teklifini kabul etmeyen Shelter adlı yardım kuruluşunun 600 çalışanı, 18 Aralık’a kadar sürecek iki haftalık greve gitti.

Unite Sendikasından yapılan açıklamada, yüzde 3’lük zam teklifinin, Shelter’ın bazı çalışanlarının kiralarını ödeyemeyecek durumda bulunmasından ve kendilerinin de evsiz kalmasından endişe duymasına neden olduğu belirtildi.

“Yardım kuruluşu” statüsündeki Shelter, evsizlere danışmanlık ve destek hizmetleri sunmasının yanı sıra avukatları aracılığıyla evlerini kaybeden veya tahliye edilme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan kişilere yardımcı olmak için ücretsiz hukuki danışmanlık desteği sağlıyor.

ENFLASYONUN ALTINDA ZAM GREVE YOL AÇTI

İngiltere’de enflasyon, enerji ve gıda fiyatları öncülüğünde yükselişini sürdürerek ekimde yıllık bazda yüzde 11,1 ile 41 yılın zirvesine çıktı.

Ülkede son yılların en yüksek seviyesinde olan enflasyonun altında teklif edilen maaş zamları nedeniyle son haftalarda farklı sektörlerdeki çok sayıda işçi sendikası toplu grev kararları aldı.

İş bırakma kararı alanların arasında metro çalışanları, otobüs şoförleri ve Uber sürücüleri, öğretmenler, liman işçileri, ceza avukatları, sağlık çalışanları, temizlik işçileri, üniversite çalışanları, ambulans personeli, havacılık ve posta servisi çalışanları ile hemşireler yer alıyor.

Grev kararlarının yanı sıra hayat pahalılığı ve kemer sıkma politikalarını protesto eden binlerce kişi, Londra başta olmak üzere ülke genelinde sıklıkla gösteriler düzenliyor.

İngiltere'de demir yolu işçileri yeni grevlere hazırlanıyor

 

Fransa'da grev ulaşımı sekteye uğrattı

 

İngiltere ve Galler'de ambulans çalışanları greve gidiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)