BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİngiltere’de evde gebeliğe son verme uygulaması kalıcı oldu----

İngiltere’de evde gebeliğe son verme uygulaması kalıcı oldu

İngiltere’de evde gebeliğe son verme uygulaması kalıcı oldu
24 Ağustos 2022 - 09:22 www.finansgundem.com

Kovid-19 pandemisi sırasında kadınların hastaneye gitmesini önlemek ve hastanelerdeki yığılmayı azaltmak için başlatılan uygulama kalıcı hale geldi.

İngiltere ve Galler’de gebeliğin evde ilaçla erken dönemde sonlandırılması uygulaması, pandemi sırasında kadınların hastaneye gitmesini önlemek ve hastanelerdeki yığılmayı azaltmak için başlatılmıştı. Uygulama artık kalıcı hale getirildi.

Kadınların 10 haftaya kadar olan gebeliklerde kürtaj olmadan ve hastaneye gitmesi gerekmeden hapla sonlandırması artık mümkün olacak. Bunun için kadınların bir kez doktora giderek danışması yeterli olacak. Doktorun uygun görmesi durumunda, gebeliğe son vermek için gerekli olan iki hap kadınlara kendilerinin uygulaması için verilecek.

Birleşik Krallık’ın bir diğer bölgesi olan İskoçya’da uygulama zaten evde yapılabiliyordu.

Galler de bu kararı yılın başında vermişti ancak bu hafta yasalara girerek resmiyet kazandı.

Yasaya göre doktorlar, kadınların kendilerine ne zaman ve hangi şartlarda danıştığını; kendilerinin nasıl yaklaştığını; kadınların hapları ne zaman ve nerede alacağını kayıt altına almak zorunda.

Anestezi veya cerrahi operasyona gerek kalmıyor

10. haftaya kadar yapılabilen bu uygulamada, gebeliğin devamını sağlayan hormonun üretilmesine son veren bir hap alınıyor. İlk haptan bir veya gün sonrasında alınan ikinci hapla da rahmin kasılarak hamileliğe son vermesi kolaylaştırılıyor. Bu hapın da alınmasından dört ya da altı saat sonra kanama başlıyor ve gebelik sona ermiş oluyor.

Kamu Sağlığı Bakan Yardımcısı Maggie Throup, bu uygulamayla kadınların gebeliğe son vermek için zaman ve mekana kendilerinin karar verme özgürlüğüne sahip olacağını; aynı zamanda güvenliklerinin de sağlanmaya devam edeceğini söyledi.

Bu değişiklikle birlikte Kraliyet Pediatri ve Çocuk Sağlığı Üniversitesi de 18 yaş altındaki gebeliklerin hapla sonlandırılması sürecinde işbirliği yapacak.

İngiltere’de hükümet, Kasım 2020 - Şubat 2021 arasında uygulamanın kalıcı olmasını isteyip istemediğine dönük halk arasında bir araştırma yapmıştı.Kadınlar, uzman görüşü ve desteği aldıkları sürece evde gebelik sonlandırmanın kalıcı hale getirilmesini desteklemişti.

İngiltere'de sağlık sistemi alarm veriyor!

 

İngiltere'de sağlık sistemi krizi!

 

İngiltere'de sağlık skandalı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)