BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de ev sahiplerinden ahlaksız teklif----

İngiltere'de ev sahiplerinden ahlaksız teklif

İngiltere'de ev sahiplerinden ahlaksız teklif
30 Nisan 2023 - 16:20 www.finansgundem.com

İngiltere'de ev sahipleri tarafından özellikle kirasını ödemekte güçlük çeken göçmen ve mülteci kadınlara kira karşılığı ilişki teklifinde bulunulduğu ortaya çıktı.

Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleriyle mücadele eden Birleşik Krallık'ta yaşam masraflarını karşılayabilmek için seks işçiliği yapan kadınların sayısının artış gösterdiği kaydedildi.

Yardım kuruluşları, yıllardır düşük gelirler elde eden korumasız kadınların artan fiyatlarla birlikte barınma ve diğer temel ihtiyaçlar için seks işçiliğine yöneldiği uyarısı yaptı. Bu kadınların içinde zihinsel sağlığı yerinde olmayan kişilerin de bulunduğu belirtildi.

Beyond the Streets isimli yardım kuruluşu, ev sahiplerinin kira karşılığı seks talebinin büyüyen bir probleme dönüştüğünü ve faillerin bu durumu kadınları istismar ve kontrol etmek için kullandığını belirtti.

Yardım kuruluşunun bir çalışanı, seks işçiliği tuzağına düşürülmüş ve ihtiyaçlarını karşılaşmak için ek gelir elde etmek amacıyla seks işçiliği yapan birçok kadınla temas halinde olduklarını söyledi.

Kurum sözcüsü, "Yaşam maliyeti krizi, zaten savunmasız durumda olanların ciddi bir sömürüyle karşılaşmasına neden oldu. Hükümet fonları kadınların ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak. Gelirleri düşen, masrafları artan yardım kuruluşlarıysa daha fazla taleple karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

The Guardian, hayatta kalmak için seks işçiliğine yönelen kadınların büyük çoğunlukla göçmen ve sığınmacı gruplarından olduğunu ifade etti.

Latin Amerikalı Kadınlar Yardım Kuruluşu (LAWA) ise, son aylarda mülteci kadınlara yönelik birkaç "kira karşılığı seks" vakasıyla karşılaştıklarını açıkladı. Bu vakalardan birinde aylar boyunca arkadaşlarının evinde kalan mülteci bir kadının, barınma giderlerini ödeme teklifinde bulunan bir kişi tarafından cinsel istismara uğradığı ifade edildi.

Geçen hafta Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Suella Braverman, savunmasız durumdaki insanları cinsel olarak sömüren ev sahiplerini hedef alan yeni bir yasa hazırlığında olduklarını duyurmuştu. 

Birleşik Krallık hükümeti Braverman'ın açıklamasından bir süre önce, aile içi şiddet mağduru kadınlara ilişkilerinden kurtulmaları için ödeme yapılması kararı almıştı.

Geçen yıl, kiracısının ev içinde bikinisiyle dolaşmasını isteyen 53 yaşındaki Christopher Cox, Britanya'da "kira karşılığı seks" suçlamasıyla ceza alan ilk ev sahibi olmuştu.(İndependent Türkçe)

Goldman Sachs İngiltere için enflasyon beklentilerini revize etti

 

İngiltere'de yardım kolisi sayısında rekor artış!

 

İngiltere’de hemşireler greve gidecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)