BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere'de ev fiyatları yüzde 15 düşebilir----

İngiltere'de ev fiyatları yüzde 15 düşebilir

İngiltere'de ev fiyatları yüzde 15 düşebilir
13 Ocak 2023 - 08:35 www.finansgundem.com

İngiltere'de ev fiyatlarının 2024 ortasına kadar yaklaşık %15 düşmesi bekleniyor.

Japonya merkezli yatırım bankası Nomura'dan ekonomistler, İngiliz konut fiyatlarının 2024 ortasına kadar yaklaşık %15 düşme yolunda göründüğünü bildirdi. Bunun, diğer tahmincilerin öngördüğünden daha şiddetli bir düşüşü ifade ettiği belirtildi.

Piyasa, KOVID-19 salgını ve vergi indirimlerinin resmi önlemle ev fiyatlarında %29'luk bir artışı tetiklemesinden sonra şimdiden tersine dönme belirtileri gösteriyor.

Mortgage onayları, faiz oranları 15 yılın en yüksek seviyelerine ulaştığı için son aylarda keskin bir şekilde düştü.

Nomura, daha yüksek aylık faiz ödemeleri ile sıkışan gelirler arasındaki oranın normal seviyelere dönmesi için konut fiyatlarının geçen yıl ulaştığı zirveden %10 ila %20 arasında düşmesi gerektiğini bildirdi.

Nomura ekonomistleri George Buckley, Andrzej Szczepaniak ve George Moran, araştırma notunda, "Böylece, 2024 ortalarına kadar %15'lik bir düşüşe ilişkin merkezi bir tahminde karar kıldık; bu, yukarıdaki aralığın ortasında olsa da, İngiltere Merkez Bankası, Bütçe Sorumluluğu Ofisi ve fikir birliği tarafından tahmin edilenden daha büyük bir düşüş olacaktır." ifadellerine yer verildi.

Nomura, mortgage kredisi verenlerin İngiltere'deki ev fiyatlarının şimdiden zirve noktasından %3,5 daha düşük olduğunu tahmin ettiğini bildirdiği Ekim ayına kadar olan dönemi kapsayan resmi veriler henüz düşüş göstermedi.

Geçen ay Reuters tarafından ankete katılan yaklaşık 100 konut piyasası analistine göre, çoğu büyük emlak piyasasındaki ev fiyatları 2023'te düşecek. İngiltere'de ev fiyatlarının 2023'te %4,7 düşeceği ve zirveden dip noktaya %10 düşeceği tahmin ediliyordu.

IMF'den İngiltere ekonomisi uyarısı

 

İngiltere'de mortgage krizi

 

İngiltere'de bankaya kara parayı denetleyemedin cezası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)